Nieuwe plantpakketten “Bolletje Bloem” en “Metertje Groen”

Ruim 40% van het tuinoppervlak is versteend. Voor een succesvolle vergroening is het dus belangrijk dat de burger meedoet. Vergroen je Leven helpt om ook juist degene te bereiken die geen groene vingers hebben, met aantrekkelijke groenpakketten die vergroenen leuk en makkelijk maken.

Vergroen je Leven is een sociale onderneming die het als haar missie ziet om iedereen aan meer groen te krijgen, teneinde een fijnere en gezondere leefomgeving te creëren. Dit doet zij door vergroenen leuk, makkelijk en laagdrempelig te maken via aantrekkelijke pakketten. En door de burger aan te spreken op wat groen persoonlijk voor je doet: je wordt er letterlijk gezonder en gelukkiger van. De pakketten kunnen door gemeenten en maatschappelijke organisaties ingezet worden om de burgers te activeren die zich anders niet (snel) aangesproken voelen.

Na de succesvolle introductie van Tegeltje Groen, een kant-en-klare oplossing voor ‘tegel eruit, plant erin’, breidt Vergroen je Leven nu haar assortiment uit met twee nieuwe producten. Bolletje Bloem, een visueel aantrekkelijk bollenpakket dat door de brievenbus past en het leuk en makkelijk maakt om steen te vervangen voor groen. En het Metertje Groen, een handig verpakt pakket met 8 vaste planten, in vijf verschillende thema’s, waarmee een vierkante meter tuin vergroend kan worden. Daarmee kan Vergroen je Leven de gemeenten een passend product bieden en goed aansluiten op de gemeentelijke thema’s. Bovendien gaat van elk verkocht product een bijdrage naar een maatschappelijk vergroeningsinitiatief. Meer informatie is te vinden op www.vergroenjeleven.nl.

Naast persoonlijk welzijn biedt groen een effectief, duurzaam en bovenal sympathiek antwoord op maatschappelijke problemen als hittestress, wateroverlast, fijnstof, afnemende biodiversiteit, stress, overgewicht, eenzaamheid, depressiviteit, en een te lage beweegnorm. Als iedereen één terrastegel zou vervangen voor groen, zou de persoonlijke en maatschappelijke impact al enorm zijn. Kleine moeite, groot effect.