Operatie steenbreek 8 juni in De Lier

Met Operatie Steenbreek wil de gemeente Westland iedereen enthousiasmeren om de tuin te vergroenen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde maar vooral een groene samenleving!

Ruil je tegels in voor planten
Op zaterdag 8 juni kunnen inwoners weer tuintegels inruilen voor planten. Kom met uw tegels tussen 10.00 uur en 16:00 uur naar museum De Timmerwerf, Hoofdstraat 63 in De Lier. Voor de eerste 10 tegels krijgt u 1 plant per tegel. Voor de volgende 20 tegels krijgt u 1 plant per 2 tegels. Bij nog meer tegels krijgt u 1 plant per 5 tegels. Meer weten? Bel dan naar 06 26 41 71 37 of stel de vraag per e-mail: waterbewustwestland@delfland.knnv.nl

Praat mee in het klimaatatelier
In museum De Timmerwerf is tot half juni de tentoonstelling “Pompen of verzuipen’ over de periode waarin De Lier in 1998 onder water kwam te staan. Een overstroming waarbij veel huizen en bedrijven onder water kwamen te staan. Ook is te zien hoe daarna is gewerkt aan het uitbreiden van de opvang en beheersing van het water. In deze toepasselijke omgeving nodigt gemeente Westland geïnteresseerden uit om op 8 juni deel te nemen aan het klimaatatelier. In twee groepen van maximaal 20 personen gaan de initiatiefnemers met elkaar bespreken wat de ideeën zijn om de gemeente Westland voor te bereiden op extreem weer dat steeds vaker voorkomt.

Bron:
Gemeente Westland