Operatie Steenbreek gaat van start in Lelystad

Burgemeester Ina Adema van de gemeente Lelystad verwijdert maandag 26 februari op het Stadhuisplein een stukje verharding om daar een fruitstruik in te planten: stenen eruit en een stukje groene natuur erin. Met deze actie gaat Operatie Steenbreek officieel van start in Lelystad.

Voor mensen die zelf hun tuin wat willen vergroenen zijn er iedere maand tuintips te vinden op de sites van lelystad.groei.nlknnv.nl/lelystad en ivn.nl/afdeling/lelystad. Daarnaast ligt er een brochure met informatie in de bibliotheek, in de Duurzaamheidswinkel (oude postkantoor) en in de Ruiltuin. Daar zijn ook tips – op papier – af te halen.

Gratis tuinspreekuur
In de Duurzaamheidswinkel wordt iedere maand een (gratis) tuinspreekuur gehouden en voor de liefhebbers is er een groenpakketje te koop met een fruitstruik, twintig liter potgrond en vier aardbeiplanten plus een plantinstructie. Zaterdag 3 maart staan de groene verenigingen met een Operatie Steenbreek-kraam op de markt. Ook daar kunnen mensen met vragen terecht. Er liggen ook bestelformulieren voor het tuinpakket (bestellen kan tot 31 maart, afhalen bij Plantencentrum Stempher, Groene Velden 49, van 13 tot en met 21 april) Voor liefhebbers zijn er (gratis) zonnebloemzaden en Lelystadse natuurposters verkrijgbaar.

Bron:
Flevopost

 

Terug naar nieuwsoverzicht