Operatie Steenbreek sluit partnerschap met Gewildgroei

Gewildgroei en Operatie Steenbreek trekken vanaf 2017 intensiever met elkaar op en sluiten daarom een partnerschap. Beide organisaties hebben  als doel  dat er meer groen en dus biodiversiteit in straten, wijken, dorpen en steden komt.

Gewildgroei staat voor gewenste spontane vegetatie en wil de harde grens tussen groen en grijs opheffen. Gewildgroei kan zich tegel per tegel verspreiden, laat Bennie Meek, initiatiefnemer van Gewildgroei weten. ‘Zo brengen we stadsnatuur letterlijk en figuurlijk tot aan de voordeuren’.

Gewend geraakt
Wout Veldstra, voorzitter van Operatie Steenbreek: ‘De doelstelling van Gewildgroei sluit mooi aan op die van onze stichting. We zijn er aan gewend geraakt om onze omgeving totaal naar ons gemak in te richten. Een stenen, onderhoudsvrije tuin is een modetrend, die uit commerciële motieven in stand wordt gehouden. We zien dit in woon- en tuin programma’s steeds weer terug.  Wij pleiten voor meer spontaniteit; ook wat er vanzelf gaat groeien kan voor mooie verrassingen zorgen. En het is nog eens gratis ook!’.

Activiteiten
Gebruikmaken van elkaars netwerken is een van de activiteiten waar in 2017 mee gestart wordt. Naar concrete onttegelacties die samen ontplooid gaan worden, wordt de komende tijd gekeken.