Operatie Steenbreek van start in Lingewaard

De campagne Operatie Steenbreek gaat op vrijdag 30 oktober van start in de gemeente Lingewaard! De aftrap vindt onder toeziend (digitaal) oog van wethouder Johan Sluiter plaats op het schoolplein van IKC De Abacus in Huissen. Daar halen de directeur en enkele schoolkinderen een deel van de stenen eruit en planten er groen voor terug. En dat is precies het motto van Operatie Steenbreek Lingewaard: Stenen eruit, GROEN erin!

Hoveniersbedrijf De Overhaag maakt het vergroenen van het hele schoolplein af in 2021. Zij gaan in totaal 500 m2 steen verwijderen. Daarvoor komt vooral groen terug, zoals een tiny forest, een ‘blote voetenpad’ en plaatsen voor sport en spel. Volgens schooldirecteur Maarten Jurgens gaat daarmee een jarenlange wens van de schoolkinderen in vervulling. Het groene schoolplein, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers, komt er door verschillende sponsoracties en subsidies. Onder andere dankzij een provinciale subsidie van 17.500 euro.

Operatie Steenbreek
Het begin van de vergroening van het schoolplein op De Abacus is ook de aftrap van Operatie Steenbreek Lingewaard. Met deze campagne moedigen wij iedereen in Lingewaard aan om de tuin (particulieren) en de openbare ruimte (gemeente) groener te maken. Ga je als inwoner van Lingewaard je tuin ontstenen en vergroenen? Het campagneteam haalt in samenwerking met het team Technisch Wijkbeheer bij 90 huishoudens gratis de tuintegels op. Ook staan onze tuinadviseurs klaar om tuinadvies te geven. Dit aanbod geldt tot eind 2021! Stenen eruit, GROEN erin! Operatie Steenbreek dus. Meer informatie vind je op: www.steenbreeklingewaard.nl.