Operatie Steenbreek van start in Montfoort

Afgelopen week heeft gemeente Montfoort zich aangesloten bij Stichting Steenbreek. Wethouder Ivo ten Hagen heeft op woensdag 11 november jl. samen met Henk Jense van Stichting Steenbreek de overeenkomst getekend. De wethouder heeft direct samen met mevrouw Silvia Benschop het plein bij de G. van Damstraat in Montfoort van plantjes voorzien. Extra leuk maakt het dat dit op verzoek van de omwonende is aangepast. Tegels eruit, groen erin!

Ons klimaat verandert. We krijgen steeds meer warme dagen en meer heftige regenbuien. Onze openbare ruimte is daar nog niet voldoende op ingericht, met alle mogelijke gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan wateroverlast. Met een groene tuin of dak bent u daar beter op voorbereid. Regenwater kan de grond in zakken en in droge tijden gebruikt worden door de planten. Planten en bomen houden water vast en zorgen voor verkoeling, geven een mooie uitstraling en meer sfeer dan harde materialen. Veel mensen wonen graag in een groene omgeving. Daarom ondersteunt de gemeente Montfoort groene initiatieven.

Operatie Steenbreek
De vergroening van de G. van Damstraat in Montfoort is ook de aftrap van Operatie Steenbreek Montfoort met in de lokale krant direct een mooi artikel. Met deze campagne wordt iedereen in gemeente Montfoort aangemoedigd om de tuin (particulieren) en de openbare ruimte (gemeente) groener te maken. Stenen eruit, GROEN erin! Operatie Steenbreek dus.