Pop-up miniparkje voor Stadskantoor Koningin Wilhelminalaan in Leidschendam-Voorburg

En daar verscheen het eerste pop-up miniparkje in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Dit miniparkje van 1,5m2 is ingericht door Fleuri Bloemen uit het Damcentrum.

Het pop-up miniparkje is een actie vanuit Operatie Steenbreek. Operatie Steenbreek is een landelijke campagne waarbij inmiddels al 48 gemeentes zijn aangesloten. Het heeft tot doel om bewoners bewust te maken van de negatieve gevolgen van een betegelde tuin.

Door klimaatverandering zijn er steeds meer hoosbuien. Deze hoosbuien zorgen voor overstromingen en wateroverlast. Om er voor te zorgen dat water beter kan weglopen, is het goed als tuinen groen zijn, in plaats van grijs. Vanuit een betegelde tuin loopt regenwater namelijk direct het riool in. Dit zorgt voor overbelasting van het riool. Daarnaast is het in een betegelde tuin een stuk warmer, wat zorgt voor ‘hittestress’.

Goede voorbeeld geven
Onder het motto ‘tegel eruit, plant erin’ hopen we dat er meer groen komt en minder grijs. Als gemeente moeten we daarin het goede voorbeeld geven. Met dit miniparkje hopen we de bewustwording onder bewoners te vergroten.

Bron
Operatie Steenbreek Leidschendam-Voorburg