Ruil een tegel in voor een vaste plant

Haal een tegel uit je tuin en lever die zaterdag 21 april in bij de winkels van Welkoop, Praxis of Ranzijn in de Zaanstreek. In ruil voor die tegel krijg je een gratis vaste plant. Met meer groen in de tuin zijn we beter voorbereid op nattere en warmere perioden.

Om de Zaanstreek gezamenlijk groener te maken organiseren de gemeente Zaanstad en stichting Duurzaan de actie Tegel eruit, Plant erin. De winkels Welkoop Wormerveer, Praxis Wormerveer, Praxis Zaandam en Ranzijn in Zaandam werken mee aan de actie.

Op zaterdag 21 april 2018 kunnen bewoners bij deze winkels een tegel inleveren en ontvangen ze voor deze tegel een gratis vaste plant. Voor de actie geldt 1 gratis plant per woning en op=op. Meer tegels inleveren mag wel.

Beter voorbereid
“Met meer groen in de tuin zijn we beter voorbereid op nattere en warmere perioden”, zegt Leny Vissers-Koopman, wethouder Openbare Ruimte van Zaanstad. “De gemeente stimuleert bedrijven en particulieren om hun omgeving te vergroenen en bestendig tegen water te maken. We kijken ook naar de inrichting om wateroverlast te beperken. Gezamenlijk werken we aan een klimaatbestendige stad.”

Meer informatie

Bron:
Duurzaan