Samenaankoop Velt biobloembollen tot 20 mei

Velt, Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, biedt nog tot 20 mei de mogelijkheid om via een samenaankoop biologische bloembollen te bestellen. Vorig jaar waren rond deze tijd 1400 bestellingen geplaatst, dit jaar staat de teller al op 2400 waarmee 530.000 biologische bloembollen zijn verkocht. Velt verwacht dat het record van 600.000 bollen ruim wordt overschreden. De top 3 van meest verkochte bollen zijn: Crocus tommasinianus ‘Ruby Giant’, Narcissus cyclamineus ‘Tête à Tête’ en Scilla siberica.

Velt lanceerde haar biobloembollenactie in 2019 voor het eerst. ‘Via deze samenaankoop willen we graag helpen de vraag naar biologisch geteelde bloembollen te vergroten, zodat het voor telers aantrekkelijk wordt om over te stappen naar biologische teelt’ vertelt Yacine Ryckebusch, coördinator van deze samenaankoop. ‘Want helaas is nu slechts minder dan 1% van de geteelde bloembollen in Nederland van biologische teelt’.

De samenaankoop staat ook open voor niet leden van Velt. Maar Velt-leden kopen met korting de biologische bloembollen. Het assortiment biedt bloemen die zo dicht mogelijk aanleunen bij de wilde vorm omdat zij voor insecten het aantrekkelijkst zijn. Winterhard bovendien, zodat de bloembollen jaar na jaar bloemen opleveren. Biologisch tot slot, omdat we zo met zijn allen een flinke portie chemische pesticiden uitsparen.

Voor Velt is het duidelijk: onze leden willen heel graag pesticidevrij aan de slag, niet alleen in de moestuin bij het telen van groenten en fruit, maar ook bij het kweken van bloemen.

 

Terug naar nieuwsoverzicht