Spade en steun voor schooltuin De Lage Waard in Papendrecht

Op vrijdag 21 september gaf wethouder Kees de Ruijter van de gemeente Papendrecht bij de start een spade aan de initiatiefnemers van de aanleg van een schooltuin bij De Lage Waard. De gemeente steunt deze actie mede omdat de aanleg aansluit bij Operatie Steenbreek, een initiatief om Nederlanders enthousiast te maken om hun tuin groener te maken en bij te dragen aan het een beter klimaat en een gezonde samenleving.

Drijvende kracht achter het initiatief is docente Angelique Lamore van De Lage Waard. Samen met Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard en Stichting Sociale Moestuin Papendrecht vormen leerlingen, ouders en buurtbewoners zo’n 250 vierkante meter om in een educatieve tuin of een ‘tiny forest’, met een insectenmuur, een composthoop, gras, water, fruitbomen, bessenstruiken en ruimte voor vogels, insecten, egels, waterdiertjes, moerasplantjes en andere bijzondere planten.

‘Elke vierkante meter met meer ruimte voor groen, natuur en milieu en minder steen is er een’, aldus de wethouder. ‘Door de klimaatverandering hebben we te maken met meer en soms juist minder regen. Verstening helpt niet om dat water goed te verwerken, dat kan de natuur veel beter. Daarom is het goed dat verschillende partijen Papendrecht nog mooier en vooral groener maken. Goed voor de leerlingen, inwoners, de natuur en goed voor Papendrecht.’