Startsein Nationale Tuinweek in Amersfoort

Een wel heel bijzonder praktijklesje ‘natuurkunde’ voor kinderen van basisschool De Magneet uit Amersfoort in de wijk Soesterkwartier op 9 juni 2016. In het kader van Operatie Steenbreek ‘Tegel er uit, plant erin’ verwijderen ze daar stoeptegels en straatklinkers op aanwijzingen van wethouder Menno Tigelaar en Ans van Maanen van Groei & Bloei Amersfoort. Vervolgens zijn op de vrijgekomen plekkenkleurrijke zomerbloeiers geplant.

Met deze actie is het startsein gegeven voor de Nationale Tuinweek van Groei & Bloei, de grootste tuinvereniging van ons land. Van 11 tot en met 19 juni organiseren Groei & Bloei-leden in heel Nederland diverse activiteiten om mensen te stimuleren actief te tuinieren met bloemen en planten. De tuinvereniging wil daarmee een positieve bijdrage leveren aan een groenere leefomgeving. Meer groen en minder bestrating zorgt ook voor minder hittestress en een betere waterberging zodat de kans op wateroverlast minder wordt. Tijdens de Nationale Tuinweek krijgen kinderen les over het belang van planten in woonwijken. Bewoners van het Soesterkwartier die donderdag een tegel uit eigen tuin inleverden bij de shovel ontvingen van de tuinvereniging twee gratis tuinplanten.

Inwisselactie
Samen met Intratuin organiseert Groei & Bloei een inwisselactie: wie op zaterdag 11 juni (tussen 10.00 en 15.00 uur) een tegel uit eigen tuin inlevert ontvangt twee gratis bij- en vlindervriendelijke planten. Kijk hier voor meer informatie over deze actie. Of kijk op www.groei.nl/tuinweek voor alle activiteiten tijdens de Tuinweek.