Steen maakt plaats voor groen in centrum Bergen op Zoom

Met het uitreiken van een aantal plantjes in het centrum van Bergen op Zoom heeft wethouder Patrick van der Velden onlangs de officiële aftrap voor de actie Operatie Steenbreek gegeven. Met de plantjes kunnen de ondernemers geveltuintjes inrichten en daarmee een bijdrage leveren aan een groenere binnenstad.

“We hadden vooraf niet verwacht dat we het startsein voor het project zouden geven op de koudste dag van het jaar”, zei Van der Velden. “Met het in de grond zetten van het groen zullen we daarom nog maar even wachten.”

De drie zaken die planten in ontvangst mochten nemen voor het inrichten van een geveltuin zijn Mijn Lievelingskleding, Inspire Coffee en Jess & Lou, alle drie gevestigd in de Zuivelstraat. “Door stenen te vervangen door groen maak je binnenstad aantrekkelijker en groener. Bovendien kan het water dan makkelijker worden afgevoerd en is het goed voor het klimaat”, benadrukte Van der Velden het belang van het project.

De wethouder liet weten dat er in eerste instantie budget is voor het aanleggen en inrichten van veertig geveltuinen in de binnenstad. Lou van den Broek van Jess & Lou hoopt dat er veel animo is om mee te doen. “We hebben een prachtige binnenstad en als je die groener maakt, gaat ie er nog mooier uitzien.”

“Het gevolg daarvan is weer dat de stad meer mensen aantrekt. En dat is goed voor de ondernemers.”

Het aanvragen van een geveltuin kan middels dit formulier.

Bron: BNdeStem