Steenbreek zoekt regioadviseur Groningen/Drenthe

Freelance | Flexibel

Gaat een biodiverse en klimaatbestendige leefomgeving van steden en dorpen je aan het hart? En vind je het leuk om zowel gemeenten hierover te adviseren, als met inwoners groene projecten op te zetten? Dan hebben wij de freelance job voor jou!

Profiel:

Als Steenbreekadviseur in de regio draag je de missie van Steenbreek een warm hart toe: onnodige verharding vervangen door groen. Je zet daarbij groen in als oplossing voor klimaatadaptatie, het versterken van de biodiversiteit en voor een gezondere leefomgeving.

Je bent hét gezicht van Steenbreek voor de deelnemende gemeenten en andere betrokken partijen in Noord-Brabant, zoals de provincie, woningcorporaties en andere maatschappelijke organisaties. In jouw huidige werkzaamheden houd je je al bezig met vergroening. Jouw kennis weet je in te zetten om deelnemende Steenbreekgemeenten te helpen met het uitwerken van:

 • Beleid rondom biodiversiteit en klimaatadaptatie
 • Opzetten van netwerken
 • Opzetten van Steenbreekcampagnes en vergroeningsacties met inwoners.

Je bent het eerste aanspreekpunt bij vragen over vergroening en verduurzaming in zowel de private als openbare ruimte. Als ZZP’er kan je ook extra handen bieden als projectleider bij de uitvoering van Steenbreekactiviteiten en heb je een actief netwerk met relevante partijen.

Als adviseur voor Steenbreek weet je altijd wat er (landelijk) gebeurt op groengebied. Dat vertaal je weer door naar de lokale praktijk op gemeenteniveau. Je hebt een koffer vol kennis en bent daarmee een waardevolle sparringpartner voor diverse stakeholders.”

Samen met de andere adviseurs en het landelijke programmabureau blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je spart regelmatig over projecten en aanpak, zodat je de ervaringen vanuit heel Nederland kunt vertalen naar jouw lokale aanpak. Waarschijnlijk ben je in het begin een paar uur tot een dag per week met Steenbreek bezig, wat verder kan uitgroeien. Dit is mede afhankelijk van je eigen inzetbare tijd en wensen!

Verantwoordelijkheden:

 • Actief groen netwerk onderhouden met lokale organisaties in jouw regio
 • Presenteren en uitleggen van de Steenbreekdoelstelling en werkwijze
 • Inhoudelijk adviseren van deelnemende gemeenten en partners
 • Coördinatie en uitvoering van groenprojecten (samen met inwoners)
 • Deelname aan maandelijks (online) adviseursoverleg en landelijke inspiratiedagen

Wij bieden jou:

 • Een groot, relevant netwerk in jouw vakgebied
 • Veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke aanpak
 • Flexibiliteit (het voor- en najaar zijn de drukste periodes)

Stichting Steenbreek zoekt een enthousiaste aanpakker voor de regio Groningen/Drenthe. Heb je een passie voor groen en werk je graag zelfstandig, waarbij je wordt uitgedaagd en jouw initiatief wordt gewaardeerd? Wij horen graag van je!

Geïnteresseerd? Stuur ons je motivatiebrief met LinkedIn profiel en CV via info@steenbreek.nl, met als onderwerp “Sollicitatie Regioadviseur Groningen/Drenthe + je naam”. Vragen kunnen ook via deze mail worden gesteld. We nodigen geschikte kandidaten doorlopend uit voor sollicitatiegesprekken en zullen de vacature sluiten zodra de juiste kandidaat is gevonden.

Word jij onze nieuwe collega? Lees meer over ons.