Steenbreektrofee

Op de Nationale Groendag, woensdag 20 september in Krimpen aan de IJssel, is opnieuw ruimte in het programma gemaakt voor Operatie Steenbreek. Voorzitter Wout Veldstra zal daar de Steenbreektrofee uitreiken aan de gemeente, die in het afgelopen jaar het meeste indruk heeft gemaakt bij de uitvoering van Steenbreek-activiteiten.

Het is een wisseltrofee; de eerste keer in 2016 was de gemeente Den Haag de gelukkige. Ze hadden toen het gewichtsequivalent van 137 olifanten aan tegels ingezameld met creatieve en effectieve acties. Daar is inmiddels al weer een hele kudde bijgekomen, maar we horen ook uit andere gemeenten heel inspirerende berichten en het seizoen is nog niet voorbij! We dagen iedereen uit om Den Haag in september de loef af te steken.

Harde criteria zijn er niet, hoewel uiteraard alleen gemeenten mee mogen doen die ook aangesloten zijn bij de Operatie Steenbreek.

In de volgende nieuwsbrief zal de samenstelling van de jury, de wijze van aanmelding en criteria bekend worden gemaakt. Mis deze kans op nationale roem niet!