stenen

Stenen kun je niet eten

In het project ‘Stenen kun je niet eten’ gaan Marije van der Park (initiatiefnemer), Rozemarijn Oudejans (vormgever en fotograaf) en Sietske Mol (schrijver) op zoek naar particuliere eetbare tuinen in Nederlandse steden. Het eerste doel is een boek te maken vol foto’s, verhalen, praktische tips en recepten.

Geen ‘gewoon’ tuinboek, geen kookboek, geen fotoboek, geen verhalenboek, maar van dat alles een beetje. Met het boek willen de initiatiefnemers iedereen met een tuin inspireren en helpen om zelf aan de slag te gaan. Daarna willen ze ook een zadencollectie, expositie en lespakket ontwikkelen.

Crowdfunding en sponsoring
Om het boek te kunnen maken, is geld nodig. Via crowdfunding op voordekunst.nl hopen de initiatiefnemers een bedrag van 20.000 euro op te halen. De teller staat, met nog 20 dagen te gaan, op bijna 5.000 euro. Alle beetjes helpen, maar voor een geslaagde campagne is sponsoring door bedrijven onmisbaar. Daar zetten ze natuurlijk iets tegenover. Meer informatie daarover vind je hier.

Doelgroep
Het boek is interessant voor iedereen met een tuin, zo’n 70% van de Nederlanders. Mensen die al een groene tuin hebben en er een eetbare tuin van willen maken, maar ook mensen die hun tuin hebben betegeld uit praktische overwegingen. Ze willen hiermee laten zien dat juist een groene tuin weinig onderhoud vergt (bye bye hogedrukspuit) en een mens heel blij kan maken. En daar heb je echt geen dikke portemonnee, fancy gereedschap en ultragroene vingers voor nodig. Sterker nog, het gaat je geld besparen (gratis aardbeien, we noemen maar iets).