Stichting Steenbreek steunt petitie IVN: ‘Alle schoolpleinen groen en gezond in 2030!’

Alle basisscholen in Nederland in 2030 een groen, gezond en speels schoolplein! Dat is de missie van IVN Natuureducatie. Om deze revolutie op het schoolplein kracht bij te zetten, is IVN gestart met een petitie. Stichting Steenbreek steunt de oproep en vraagt in het belang van alle kinderen van Nederland om ook te tekenen.

Het is nog altijd slecht gesteld met de schoolpleinen in Nederland. Maar liefst zestig procent van de basisscholen heeft een fantasieloze, versteende buitenruimte. Voor een gezonde ontwikkeling van kinderen én het belang van de biodiversiteit, vindt IVN dat dit anders moet en pleit de organisatie voor een revolutie op het schoolplein. In één schoolgeneratie naar een natuurrijke en gezonde oase rond iedere school om te spelen, te bewegen en te leren.

Ongelijke kansen voor spelen en leren
Op dit moment maakt het groot verschil uit waar je school staat of de school werk kan maken van een groen en gezond schoolplein. Verreweg de meeste versteende pleinen zijn te vinden in de randstad. Veel kinderen groeien hier op tussen de hoogbouw en hebben vaak geen eigen tuin om te spelen . Net als op het schoolplein is ook in de rest van de wijk weinig natuur te bekennen én dat terwijl een groene omgeving juist zo goed is voor de gezondheid én de biodiversiteit op die plekken onder druk staat. Daarom roepen we met de petitie de minister van onderwijs op om als baas van het schoolplein te helpen om de drempels weg te nemen, zodat het niet langer hoeft uit te maken waar je op school zit.

Stichting Steenbreek helpt IVN graag met de belangrijke missie om alle schoolpleinen van Nederland om te toveren van versteende woestijnen tot groene oases met veel speelplezier.

Help je mee om de petitie ‘Alle schoolpleinen groen en gezond in 2030’ tot een succes te maken?

Tekenen kan hier: Alle schoolpleinen groen in 2030 petitie – IVN %