Terra Assen vervangt 100 tegels voor planten

Afgelopen maand maakten de brugklasleerlingen van Terra Assen  de wijk rondom de school groener. Eerst kregen ze les op het Duurzaamheidscentrum Assen over het belang van een groene omgeving. Vervolgens hebben de leerlingen in 100 tuinen een tegel vervangen door een insectvriendelijke plant. Van de ingezamelde tegels maakten ze een grote stapelmuur op het schoolplein. Terra Assen bedankt!

 Zelf een stapelmuurtje bouwen
Heb jij ook een tegel vervangen door een plant? Of heb je nog oude tuintegels over? Maak dan ook een klein stapelmuurtje in je tuin. Dit biedt schuilplekken voor een hoop nuttige dieren. Bijen, en andere insecten, zijn nodig voor bestuiving. Deze bestuiving zorgt voor ons eten. Ook zorgen veel verschillende soorten dieren en planten voor een gezonde bodem, schoon water en een stabiel klimaat. Hoe je een stapelmuurtje maakt lees je op de website van het Duurzaamheidscentrum Assen.

NK Tegelwippen 2022
Assen gaat dit jaar opnieuw de uitdaging aan tegen tientallen gemeenten om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Geef je je gewipte tegels gelijk ook door via de website van het NK Tegelwippen ? Dan maak je kans op een prijsje. Meedoen kan t/m 31 oktober.

Ga voor groen!
Assen maken we nog groener met meer bloemen, bijen, vogels en fijne plekjes in je eigen tuin of balkon. Samen zorgen we voor droge voeten bij hoosbuien, genoeg water in droge periodes en een gezonde omgeving voor mensen en dieren. Dat doen we door stenen te vervangen door groen, regenwater op veilige plekken op te vangen en schoon regenwater te benutten. De gemeente Assen is in de openbare ruimte aan de slag. Jij draagt bij in je eigen huis, tuin en balkon. Tips voor thuis vind je op de website van het Duurzaamheidscentrum Assen of op locatie.

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht