Terugkijken Talkshow: ‘Herstel van bodemleven in Nederland’ en aftermovie

Tenminste een kwart van alle biodiversiteit leeft onder de grond. Het bodemleven staat in Nederland echter onder druk. Door de bodem slimmer te beheren kan die juist onze grootste bondgenoot worden in het herstellen van de biodiversiteit en in de strijd tegen klimaatverandering. Maar hoe dan?

Stichting Steenbreek nodigt iedereen van harte uit voor de online talkshow Herstel van bodemleven in Nederland op woensdag 9 maart van 11.00 tot 12.00 uur.

Talkshow terugkijken
Het realiseren van de woningbouw-, infra-, natuur- en energieopgaven is een ingewikkelde ruimtelijke puzzel. Voor een toekomstbestendige ruimtelijke inrichting van Nederland moeten we zoveel mogelijk de natuurlijke bodemfuncties benutten en bevorderen. Gemeenten, waterschappen, provincies, hoveniers, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, bedrijfsleven en tuinbezitters: iedereen kan een bijdrage leveren aan het herstel van het bodemleven in Nederland.

Gasten
Onderstaande gasten bespreken samen wat er nodig is om te komen tot een integrale aanpak voor bodemherstel.

  • Nora Thierry (De Vlinderstichting);
  • Noor Aghina (Synchroon);
  • Joyce van den Berg (gemeente Amsterdam);
  • Claudia Bouwens (NEPROM);
  • O.l.v. gespreksleider Marcel Bayer -hoofdredacteur van vakblad ROm en Stadszaken.nl.

Onder het maaiveld
Deze talkshow vindt plaats in het kader van het programma Onder het Maaiveld. Een samenwerking tussen IUCN NL, NIOO-KNAW, De Vlinderstichting en het Centrum voor Bodemecologie en mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.