Tuinblad Gardeners’ World en Stichting Steenbreek trekken samen op

Het duurzame publiekstijdschrift Gardeners’ World besteedt vanaf haar eerst volgende uitgave maandelijks aandacht aan een Steenbreekactie uit het land. En Stichting Steenbreek deelt op haar beurt vanaf nu tips uit Gardeners’ World via de site, nieuwsbrief en social media.

De reden voor deze samenwerking is om Steenbreekacties onder de aandacht te brengen bij het grote publiek en om praktische tuininformatie uit het magazine te delen via het Steenbreeknetwerk. Hoofdredacteur Anne Wieggers: ‘In de maandelijkse nieuwsbrief aan de leden staat een tip waarmee de tuin al snel een plek vol leven wordt. We zijn blij met deze samenwerking omdat onze lezers de informatie over Steenbreek kunnen gebruiken als inspiratie. Wie weet wat voor mooie projecten er van de grond komen als onze tuiniers zich buiten de eigen tuin gaan begeven met hun groene vingers’.

Roel van Dijk van Stichting Steenbreek vult aan: ‘Het mooie hiervan is dat wij via onze nieuwe mediapartner ook de consument nog beter bereiken. Het blad heeft oplage van 22.000 exemplaren,  wordt ook via de losse verkoop verkocht en verschijnt tien keer op jaarbasis. Met de Steenbreekpagina in dit van oorsprong Britse magazine gaan we de activiteiten en met name het sociale belang van het samenwerken in de tuin of straat belichten. Zo besteden we binnenkort aandacht aan de winnaar van de Steenbreektrofee 2019.’

Tuintip van Gardeners’ World
Hoe meer beestjes je kunt overhalen zich in je tuin te vestigen, hoe beter het evenwicht wordt wat betreft natuurlijke ongediertebestrijding en bestuiving. Laat bijvoorbeeld op een paar plaatsen het gras op verschillende hoogten groeien, want dat geeft dekking aan tal van slakkeneters. Negeer zure buren die klagen over onkruid en verwelkom paardenbloemen en madeliefjes in jouw gazon. Al snel zal het gaan fladderen en zoemen in jouw tuin, wordt de moestuin goed bevrucht, en zul je er steeds minder slakken en luizen vinden.

Praktische informatie over Gardeners’ World

  • Oplage 22.000 stuks
  • Verschijning 10 keer op jaarbasis
  • Het blad is in de losse verkoop te verkrijgen of via een abonnement www.gardenersworldmagazine.nl

Mocht jij een Steenbreek initiatief hebben dat zich leent voor een artikel in dit blad, neem dan contact met het secretariaat van Stichting Steenbreek (info@steenbreek.nl) op.

Terug naar nieuwsoverzicht