Tuinmetamorfose door Lodewijk Hoekstra winnen in Nieuwkoop

Inwoners van de gemeente Nieuwkoop kunnen een tuinmetamorfose door Lodewijk Hoekstra, winnen. Niet alleen de winnaar, maar ook de straat profiteert en vergroent mee! Hoekstra is bekend van zijn tv-programma ‘Lodewijks Groene Geluk’. Omdat groene en klimaatbestendige tuinen steeds belangrijker zijn, geeft gemeente Nieuwkoop in samenwerking met het programma de tuinmetamorfose weg.

Inwoners die dromen van een sfeervolle achtertuin met mooie bloemen en planten, allerlei vlinders en vogels kunnen zich tot 24 april hiervoor aanmelden op www.denkmee.nieuwkoop.nl.

Tuinmetamorfose
Lodewijk Hoekstra gaat samen met de winnaar op dinsdag 7 juni 2022 aan de slag om de achtertuin om te toveren tot een groene en klimaatbestendige tuin met aandacht voor biodiversiteit, waterberging en het tegengaan van hittestress. De tuinmetamorfose wordt uitgezonden in ‘Lodewijks Groene Geluk’. In dit programma gaat Lodewijk Hoekstra samen met Helga van Leur, weervrouw en ambassadeur van klimaat en duurzaamheid, op pad om mensen te helpen bij het vergroenen van hun leefomgeving.

Voorwaarden en inschrijven
We zijn op zoek naar een betegelde en versteende tuin in Nieuwkoop, die wel een opknapper kan gebruiken. Wie wil meedoen, moet bij de aanmelding een foto meesturen van de huidige situatie en kan drie wensen voor het tuinontwerp doorgeven.

Voorwaarden om voor de tuinmetamorfose in aanmerking te komen:

  • Inwoner van de gemeente Nieuwkoop.
  • 60% van de tuin is verhard/betegeld.
  • De tuin ligt in de bebouwde kom.
  • De tuin heeft een maximale oppervlakte van 50 m2.
  • Eigenaar is op 7 juni aanwezig en bereid om zelf mee te helpen.
  • Eigenaar gaat akkoord met het (laten) aanpassen van de tuin naar een klimaatbestendige tuin.
  • Eigenaar geeft toestemming voor het gebruik van foto’s en video’s op gemeentelijke kanalen.
  • Eigenaar doet mee aan het programma ‘Lodewijks Groene Geluk’ en geeft toestemming dat de tuinmetamorfose wordt vastgelegd en uitgezonden op televisie.

Keuze winnaar
In de week van 25 april wordt gecontroleerd of alle ingezonden tuinen aan de voorwaarden voldoen. Uit de beoordeelde tuinen loten ze vier tuinen. Deze tuinen worden geplaatst op www.denkmee.nieuwkoop.nl zodat inwoners kunnen stemmen. Eigenaren ontvangen hiervan bericht. De tuin met de meeste stemmen wint de tuinmetamorfose.

Inspiratie opdoen
Neem eens een kijkje op www.duurzaam-nieuwkoop.nl/natuur-en-klimaat voor tips en inspiratie.