Tweede Kamerlid Jacobi gaat steenbreken

Lutz Jacobi, Tweede Kamerlid voor de PvdA, doet mee aan de Operatie Steenbreek. Op 7 juni leverde zij in Scheveningen (Keizerstraat 27) een tegel in en plantte een Blauweregen (Wisteria).

Deze actie wordt georganiseerd door Operatie Steenbreek Den Haag, Groei & Bloei en de Groene Loper.

Motto
‘Een tegel eruit, een plant erin!’, is het motto van Operatie Steenbreek. Bewoners konden op 7 juni van 13:00 – 15:00 uur hun tuintegels inruilen voor gratis planten. Het inruilen kon op vier vaste locaties in de stad of tijdens de acties in de wijk, zoals in Scheveningen.

125 olifanten
Met de actie van Operatie Steenbreek ‘tegel eruit, plant erin’ zijn er tot 1 juni 2016 in Den Haag 42.749 stenen opgehaald, dit is het gewicht van 125 olifanten!

Nationale Tuinweek
De vereniging Groei & Bloei organiseert voor het derde jaar op rij de Nationale Tuinweek. Van 11 tot en met 19 juni 2016 enthousiasmeert de grootste tuinvereniging van Nederland mensen om actief te gaan tuinieren met bloemen en planten. Thema is dit keer ‘Nederland in bloei’. Met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ wil tuinvereniging Groei & Bloei een bijdrage leveren aan een groenere leefomgeving en de biodiversiteit in Nederland verbeteren. Kortom, Nederland in bloei!

De Groene Loper
De Groene Loper in Den Haag is een verbinding van entree en zee. Een verbinding gevormd door infrastructuur, maar vooral door de bewoners, de cultuur en de natuur. Deze verbinding zichtbaar en voelbaar maken voor iedereen is het motto. Stapje voor stapje zal er een Groene Loper in Den Haag ontstaan.