Van 30 maart tot en met maandag 5 april: de ‘Week van de Groene Tuin’

Tijdens de Week van de Groene Tuin doen elke dag bekende Nederlanders via een vlog een oproep om te laten zien hoe leuk en inspirerend tuinieren kan zijn. Hieraan doen Cora van Nieuwenhuizen, Karin Bloemen, Helga van Leur, Margot Ribberink, Lodewijk Hoekstra, Boswachter Tim, Hanne Tersmette en enkele gedeputeerden van diverse provincies mee. Zij roepen hierbij alle tuinliefhebbers van Nederland op om ook hun tuintip te delen via #Weekvandegroenetuin.

‘De Week van de Groene Tuin’ is een initiatief van Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland, Milieu Centraal, Branchevereniging VHG en de Tuinen van Appeltern. Met deze themaweek willen zij tuinbezitters oproepen om in actie te komen en te kijken waar overbodige verharding in hun tuin of buurt vervangen kan worden door groen, zoals planten of bloemen.

Leefbaarheid
Meer groen in de tuin en straat zorgt ervoor dat er meer ruimte komt om piekbuien op te vangen die veroorzaakt worden door het veranderende klimaat. Ook zorgt groen voor minder hittestress, worden tuinen belangrijke ecologische plaatsen voor insecten en vogels en leveren ze een bijdrage aan de leefbaarheid in de buurt.

Tuintips
De ‘Week van de Groene Tuin’ start op dinsdag 30 maart en eindigt op Tweede Paasdag op 5 april. Tijdens deze week worden meerdere malen per dag via Facebook en Instagram praktische tuintips gegeven door tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, waarmee tuinbezitters direct aan de slag kunnen.

Alle informatie en tips zijn terug te vinden op weekvandegroenetuin.nl over de volgende thema’s: