Verdien 20 euro voor een groenere tuin

De gemeente Hoorn geeft de eerste vijftig mensen die zich aanmelden voor de actie ‘Stenen eruit, planten erin’ twintig euro aan tuinplanten cadeau.

Actievoorwaarden:

  • Stap 1: Meld uw tuin aan: Stuur een foto van uw versteende tuin en uw contactgegevens
  • Stap 2: U krijgt een tuinbon voor de vierkante meter die u steenvrij heeft gemaakt.
  • Stap 3: Stuur een foto van het eindresultaat met uw uitgezochte beplanting.
    Kunt u niet aan deze voorwaarden voldoen? Neem dan contact op met Anouk Groot via Wijkzaken@hoorn.nl om eventuele andere mogelijkheden te bespreken.

Waarom een groenere tuin?
Als je veel steen in je tuin hebt en weinig groen, dan kan je tuin niet afkoelen als het warm is. Als het hard regent kan het water moeilijk weg. In tuinen vol stenen hebben dieren, zoals vogels, egels, vlinders en bijen geen kans om te overleven.

Tips voor een groenere tuin:

  • Vaak ligt er onder de tegels een laag zand. Dit zand kun je mengen met de grond die er onder zit. Daarna nog tuingrond, compost of potgrond er doorheen mengen en de voorbereiding is klaar. Vóór je gaat planten dompel je de potjes even onder water totdat er geen belletjes meer omhoog komen. De wortelkluit zal na het planten niet snel uitdrogen. Haal de planten uit hun pot door in de pot te knijpen en rustig de plant uit de pot te trekken. Als de wortels van de plant door de onderkant heen gegroeid zijn, kan je beter de pot in stukken knippen of snijden.
  • Zet de planten eerst op de juiste plaats en de goede afstand van elkaar. Bijvoorbeeld de lage planten aan de randen en de hogere in het midden.
  • Het planten kan je doen met een plantschopje of met de hand. Druk de grond rond de wortels van de plant goed aan en geef nog een slok water toe. Je hebt het volgende gereedschap nodig: tuinhandschoenen, een schep, een plantschopje, een emmer en een gieter.

Bron:
Gemeente Hoorn