Organiseer een Bloembollenactie

Door een ‘Bloembollenactie’ te organiseren kunt u op een laagdrempelige manier de boodschap van het vergeten plantseizoen onder de aandacht brengen en zo een bijdrage leveren aan uw beleidsdoelstellingen voor klimaatadaptatie, biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. 

De actie is door de organisatie van het Vergeten Plantseizoen al voor een groot deel voor u geregeld. Hieronder zetten we de  actie kort voor u op een rijtje.

Ontdek hier de volledige actie

  1. Kies één actiedag in oktober 2022. Met deze actiedag brengt u het Vergeten Plantseizoen onder de aandacht. Uw actiedag wordt opgenomen in een landelijke kalender, die gezamenlijk en breed onder de aandacht wordt gebracht.
  2. Zorg zelf voor een centrale plek (bijvoorbeeld een marktkraam tijdens de wekelijkse markt of een plek in het gemeentehuis) waar mensen gratis bloembollen kunnen ophalen.
  3. Koop lokaal gekweekte en inheemse bloembollen (bij voorkeur biologisch) voor de actie bij een plaatselijke leverancier. Heeft u die mogelijkheid niet? Dan kunnen wij de bloembollen voor u verzorgen.
  4. Ontvang een complete, digitale toolkit met promotiemiddelen (banners, folder, waardebonnen, persbericht, advertentie en social media posts) om deze bloembollenactie zelf onder de aandacht te brengen bij uw inwoners, klanten e.d. Bekijk hier alvast de poster die wij voor u personaliseren.
  5. Ontvang een digitale informatiefolder over het ‘Vergeten Plantseizoen’ voor de inwoners van uw gemeente met verwijzing naar de website www.vergetenplantseizoen.nl waar heel veel informatie en tips te vinden zijn.

Direct aanmelden kan natuurlijk ook via deze inschrijflink.