,

Organiseer een Bloembollenactie voor het Vergeten Plantseizoen

Al elf organisaties doen mee aan de Bloembollenactie om op een laagdrempelige manier de boodschap van het Vergeten Plantseizoen onder de aandacht te brengen. Totdat de vorst in de grond zit is het nog mogelijk om bloembollen te planten en zo een bijdrage te leveren aan de beleidsdoelstellingen voor klimaatadaptatie, biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. 

De actie is door de organisatie van het Vergeten Plantseizoen al voor een groot deel geregeld. Hieronder zetten we de  actie kort op een rijtje.

Ontdek hier de volledige actie

Je kunt zelf invulling geven aan de actie. Gemeente Waadhoeke heeft bijvoorbeeld via de dorp coördinatoren een oproep gedaan aan de dorpen en wijken in de gemeente om zich aan te melden als uitgiftepunt, en daar zelf een leuke actie bij te verzinnen. Hier zijn 25 reacties op gekomen. De bloembollen worden uitgedeeld met de publieksflyer ‘Vergeten Plantseizoen’ en de plantinstructie.

  1. Kies één actiedag in oktober 2022. Met deze actiedag breng je het Vergeten Plantseizoen onder de aandacht. De actiedag wordt opgenomen in een landelijke kalender, die breed onder de aandacht wordt gebracht.
  2. Zorg zelf voor een centrale plek (bijvoorbeeld een marktkraam tijdens de wekelijkse markt of een plek in het gemeentehuis) waar mensen gratis bloembollen kunnen ophalen.
  3. Laat ons een biologische bloembollenmix voor je verzorgen, of koop lokaal gekweekte en inheemse bloembollen voor de actie bij een plaatselijke leverancier.
  4. Ontvang een complete, digitale toolkit met promotiemiddelen (banners, folder, waardebonnen, persbericht, advertentie en social media posts) om deze bloembollenactie zelf onder de aandacht te brengen bij inwoners, klanten e.d. Bekijk hier alvast de poster die wij voor je personaliseren.
  5. Ontvang een digitale informatiefolder over het ‘Vergeten Plantseizoen’ voor de inwoners van uw gemeente met verwijzing naar de website www.vergetenplantseizoen.nl waar heel veel informatie en tips te vinden zijn.

De volgende gemeenten doen al mee:

Direct aanmelden kan ook via deze inschrijflink.