Vliegende start Operatie Steenbreek in Helmond

Sinds een aantal maanden mag Helmond zich volwaardig Steenbreekgemeente noemen. Hier genieten straks steeds meer inwoners van meer groen, want de gemeente organiseert de komende jaren in alle wijken activiteiten binnen de campagne van operatie Steenbreek. Inwoners vergroenen hun tuinen door het vervangen van tegels door planten en struiken. De gemeente helpt hierbij door gratis plantjes, aarde en de hulp van hoveniers beschikbaar te stellen.

Op zaterdag 25 september zijn de volgende wijken aan de beurt:

  • De Waart
  • Annawijk
  • Helmond Oost
  • Overspoor
  • Centrum

Meedoen voor inwoners
Woon je in één van deze wijken en heb je veel tegels in je tuin liggen?  Maak ook jouw tuin groener en doe 25 september mee aan Operatie Steenbreek. Meld je aan en lever tussen 9:00 en 15:00 uur je stoeptegels (1 tot 5 m²) en geel zand in bij het afhaalpunt in jouw wijk. Je krijgt dan van de gemeente vijf plantjes en tuinaarde gratis. Ook staan er hoveniers en vrijwilligers van Groei&Bloei, IVN Helmond en Stadslandbouw Brandevoort klaar om te helpen en advies te geven.

Aanmelden
Meld je alleen of samen met je buren aan! Stuur vóór 17 september een email naar steenbreek@helmond.nl en zet daarin:

  • Straatnaam en de huisnummers die meedoen.
  • Naam en telefoonnummer van de contactpersoon in je straat (dan kunnen we je bereiken als het nodig is).
  • Per adres: komen de planten vooral in de zon of vooral in de schaduw te staan?

Heb je hulp nodig? Je kan je laten helpen door onze hoveniers! Vermeld dit dan bij je aanmelding.

Groen is goed
Steeds vaker hebben we te maken met heftige regenbuien, extreme hitte en langere periodes van droogte. Dit veroorzaakt vaak overlast: straten of kelders lopen onder water en de temperatuur in de stad loopt hoog op. Door tegels in tuinen te vervangen door groen komt er meer ruimte voor de natuur, kan het regenwater beter in de bodem zakken en worden riolen minder belast. Het trekt meer dieren aan, zoals vogels en bijen, de temperatuur in de zomer is aangenamer en er is minder fijnstof. Mensen voelen zich prettiger en gezonder.

Kijk voor meer informatie en de locaties van de afhaalpunten op de website www.allelichtenopgroen.nl