Vlog Het vergeten Tuinseizoen

De hele maand oktober wordt de najaarsactie ‘Het vergeten tuinseizoen’ georganiseerd. Tijdens deze actie wordt iedereen in Nederland via diverse (online) activiteiten geënthousiasmeerd om weer in het najaar actief in de tuin aan de slag te gaan. Met vandaag een vlog van Ben van Ooijen (directeur van De Tuinen van Appeltern) en tv-tuinman Lodewijk Hoekstra. 

Voor de najaarsactie zijn twee folders verschenen die gratis zijn te downloaden: voor de professional en voor de tuinbezitter. ‘Het vergeten tuinseizoen’ is een initiatief van Stichting Steenbreek en NL Greenlabel in samenwerking met Stichting De Groene Stad, De Tuinen van Appeltern en Tuinbranche Nederland. Zij proberen oude tijden te doen herleven en het najaar weer tot hét plantseizoen te gaan uitroepen. Deze organisaties gaan gedurende de hele maand oktober aandacht schenken aan het vergeten tuinseizoen.

Beste tijd
Het najaar is vanwege verschillende redenen de beste tijd voor werkzaamheden in de tuin. Zo is de bodem nog warm na de zomer en slaan de planten beter aan. Bomen, struiken, vaste planten en bollen kunnen makkelijker worden geplant of verplant omdat ze in ‘slaap-stand’ zijn. De grond heeft meer tijd om aan de wortels te plakken en de wortels hebben meer tijd om zich te ontwikkelen. Zo kunnen ze makkelijker voeding en water opnemen op momenten dat het moeilijk wordt. Maar het belangrijkste is dat de consument die in het najaar in de tuin aan de slag gaat, al direct in het vroege voorjaar kan genieten van een mooie en levendige tuin. En vroeg in het voorjaar bloemen is goed voor de biodiversiteit.

www.vergetenseizoen.nl