Voorschoten geeft gratis cursus ‘maak je levende tuin’

Wit u ook graag een tuin met meer groen, bloem en dierenleven? En een fijne groene plek voor uzelf? Doe dan mee met de gratis workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ van Steenbreek Voorschoten op zaterdag 18 maart.

Een tuin vol leven is een tuin om van te genieten. Tijdens de ruim 2,5 uur durende workshop leert u van een ervaren groendeskundige hoe u uw tuin aantrekkelijker maakt voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. U krijgt concrete tips, doet inspiratie op en gaat zelf aan de slag om van uw tuin een plek te maken waar natuur ontstaat en u graag komt. Door slim te ontwerpen is dat ook meteen een tuin met weinig onderhoud. Aan het einde van de ochtend gaat u naar huis met uw eigen tuinschets en boordevol groene inspiratie.

Waardevol initiatief
“Ook in Voorschoten maken we ons graag sterk voor een groene omgeving”, zegt wethouder René Zoetemelk. “Om de afname van het aantal insecten, droogte of extreme hoeveelheden neerslag tegen te gaan is de gemeente Voorschoten aangesloten bij Stichting Steenbreek. Deze cursus is een waardevol initiatief waarmee we ons dorp samen groener maken. Wanneer je al in een klein dagdeel inspiratie kunt opdoen om met een groen plan thuis aan de slag te gaan, dan kan ik alleen maar zeggen: meld je aan!”

Cursusinformatie
De workshop is op zaterdag 18 maart 2023 van 10.00 tot 12.45 uur in Moerkerk Plantenparadijs aan de Hofweg 6 in Voorschoten. De workshop is gratis en wordt u aangeboden door de gemeente Voorschoten. Wel vragen wij u zich vooraf aan te melden. Dat doet u bij Wendy Bakker van Stichting Steenbreek met een e-mail aan wendybakker@steenbreek.nl of telefonisch via 06 237 259 79.

Droge voeten, koele hoofden
Het klimaat verandert en dat merken we. Heftige regenval, langdurige droogte en hittegolven leiden vaker tot schade en overlast. In een levende tuin kan het regenwater in de bodem zakken en vastgehouden worden voor droge tijden. Ook warmt de omgeving minder op omdat bomen en planten water verdampen. Zo houden we droge voeten en koele hoofden.