Wat voor tuintype ben jij?

Wat voor een tuintype ben jij? Hou je van een stijlvolle inrichting en laat je dat graag aan anderen zien? Wil je gewoon lekker genieten van het groen in je tuin, maar liever niet te veel tuinieren? Misschien vind je de tuin wel een goede plek om leuke dingen te doen, het liefst met vrienden of familie: een drankje drinken, een barbecue houden, kinderen laten spelen. Wellicht wil je er niet veel energie in steken. Of heb je groene vingers en is werken in je tuin je hobby?

Als je de tuin gaat inrichten, is het handig als je weet welk tuintype je bent (Tuinmonitor).

  • Tuintype 1

U heeft weinig binding met de tuin. Ziet de ruimte als een eigen domein, maar tuinieren is geen populair gespreksonderwerp. U heeft dan ook het liefst een gemakkelijk te onderhouden tuin. Maar diep in uw hart zou u wel een groene weelderige tuin willen hebben. U bent de gemakzuchtige tuinbezitter.

  • Tuintype 2

Uw tuin past helemaal bij uw levensstijl. Dat wilt u ook uitdragen. Misschien zelfs wel een statussymbool. U heeft de tuin om te onthaasten, om rust te vinden. Tuinieren is ontspanning en resultaat gericht. U wilt de tuin wel echt naar uw zin hebben. U bent een eigenzinnige tuinbezitter

  • Tuintype 3

U bent trots op uw tuin en het is uw visitekaartje. Tuinieren vindt u leuk en u houdt van buxushagen en dan wel met mooie weelderige planten daartussen. U houdt ook van objecten in de tuin. U houdt van tuinieren als u daar tijd voor heeft met uw gezin.

  • Tuintype 4

U heeft een weelderige en natuurlijke tuin. De tuin is uw eigen wereld, waarin u zich heerlijk kunt terugtrekken. U geniet met volle teugen van tuinieren. Het is uw hobby en u fröbelt graag wat in die tuin. U houdt vooral van een natuurlijke tuin en u oogst graag uit eigen tuin. U bent een echte tuinliefhebber.

  • Tuintype 5

De tuin is een sociale plek. Een verblijfsruimte, die evenwel niet met veel groen geassocieerd hoeft te worden. Tuin is werk, u wilt wel iets doen maar het moet niet te veel zijn. De tuin decoreren en gezellig maken hoort wel bij u. U bent een sociale buitengenieter.

Kun je nu aangeven welk tuintype je het beste typeert?

  1. Tuintype 1
  2. Tuintype 2
  3. Tuintype 3
  4. Tuintype 4
  5. Tuintype 5

Bron:
Tuinbranche