Water brengt leven in je tuin

Van een vogelbadje tot een grote vijver, een saaie tuin komt pas echt tot leven door water. Bij Steenbreek-deelnemers komt de nieuwe aanplant tot bloei door het regenwater dat voorheen ongebruikt afstroomde en alleen maar overlast veroorzaakte. Maar je kunt nog veel meer met water doen.

Met hulp van je dak kun je extra water verzamelen. Koppel je regenpijp af. Met een afkoppelsteen onder de pijp vloeit het water je tuin in. Je kunt het water bijvoorbeeld ook naar een laagte leiden, waar het rustig de grond in kan trekken en waar het op een natuurlijke manier het grondwater aanvult. Op die plek kun je mooi planten neerzetten die van nattigheid houden. Of je laat het water in een echte vijver lopen waar het waterpeil mag stijgen. Een vijver met mooie waterplanten trekt snel veel dieren aan. Het is een lust voor het oog en een bron van rust.

Steenbreek-Beeldbank
Bovenstaande tekst is geschreven door Sjon Heijenga. Sjon verzorgt de Steenbreek-Beeldbank.
Ieder jaar kunt u voor € 150,- aan foto’s gratis afnemen. Wij hebben al in beeld gebracht wat u wilt laten zien. Met de juiste foto kunt u uw verhaal duidelijker en sterker maken.
U vindt de beelden op www.sjon.nl. Onder het kopje ‘Operatie Steenbreek’ kunt u zich oriënteren. En met het handige zoekmenu vindt u makkelijk de weg. Wij hebben in een deel van de aangesloten gemeenten al een reportage gemaakt. In alle gemeenten worden reportages gemaakt. Maak uw wensen bekend en uw gemeente wordt met voorrang gefotografeerd, precies zoals u het wilt. Schakel voor meer informatie en hulp bij het zoeken onze enthousiaste Steenbreekster in: willy@stichtingopenboek.nl, tel. 06-10424247.