Webinar Klimaat terugkijken?

Donderdag 23 april organiseerden Stichting Steenbreek en Vakblad Groen het webinar Klimaat. Een primeur en met dank aan de inspirerende sprekers en de circa 60 deelnemers kijkt de organisatie terug op een geslaagde versie.

Steenbreek ambassadeur Margot Ribberink gaf een heldere toelichting over de invloed van de coronacrisis op het weer en wat deze periode van minder Co2 en fijnstof ons nu laat zien. Afgelopen twee jaar hebben we te maken gehad met enorme droogte, hitte en heftige hoosbuien. Na de kletsnatte februarimaand hebben we nu alweer te kampen met enorme droogte en ook deze zomer wordt weer warmte verwacht. We moeten ons goed voorbereiden op deze extreme weersoorten. Dit kunnen we doen met de aanleg van meer groen, waterbuffering door regenwaterafkoppeling en waterberging. Een opgave voor ons allemaal: overheden, bedrijven en bewoners.

Petra Schoon (Cobra Groeninzicht) ging dieper in over de rol van bomen in strijd tegen de hittestress. Haar advies om het bomenbestand uit te breiden met hittebestendige neo-inheems en bewust te zijn van de juiste standplaats. Ook het gebruik van de versteningskaart kwam aan bod. Aangesloten gemeenten bij Stichting Steenbreek hebben via intranet toegang tot deze kaarten tot buurtniveau. Indien je geen inlog hebt, neem dan contact op met het secretariaat van Steenbreek via info@steenbreek.nl. Cobra Groeninzicht heeft vanwege het 20-jarig bestaan een jubileumaanbod voor gemeenten, onderwijsinstellingen, provincies, waterschappen en non-profitorganisaties: honderd miljoen boomkronen uit de digitale kaart, de BomenMonitor.

Kennis delen tijdens een digitaal evenement, smaakt zeker naar meer. Suggesties voor onderwerpen zijn altijd welkom. Webinar Klimaat gemist?