Webinar over manifest ‘Iedereen heeft recht op een groene leefomgeving’

Via het manifest ‘Iedereen heeft recht op een groene leefomgeving’ roepen natuur- en tuinorganisaties alle gemeenten in Nederland op om ook echt aan de slag te gaan met het vergroenen van de leefomgeving. Een belangrijk thema, ook in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Maar wat kun je als afdeling of vrijwilliger van IVN, KNNV, Velt en Groei & Bloei nu eigenlijk met dit manifest? Hoe geef je het handen en voeten in je eigen gemeente? Hoe kom je als groene organisatie binnen bij een gemeente? Hoe koppel je een activiteit aan dit manifest? Op deze – en meer – vragen gaan we met elkaar in gesprek tijdens het webinar van IVN, KNNV, Velt en Groei & Bloei op woensdag 21 april van 20.00-21.30 uur.

Deelnemen kan heel eenvoudig vanuit huis, met je eigen telefoon, laptop of tablet. Je kunt uiteraard – op afstand – ook meepraten. Via een chatfunctie op je scherm kun je tijdens het webinar al je vragen stellen. Aan het einde van het programma is er ook nog de mogelijkheid om met een van de sprekers na te praten in een zogenaamde break-out room. Daar is uiteraard ook nog veel ruimte voor het stellen van vragen. En uiteraard zijn we benieuwd wat jullie eigen ideeën zijn over dit manifest! Ben jij erbij?

Programma
– 19.45    digitale inloop
– 20.00    toelichting programma door gespreksleider John Vermeer – voorzitter van Velt Nederland
– 20.05    introductie manifest ‘Iedereen heeft recht op een groene samenleving’ door Roel van Dijk,  directeur Steenbreek
– 20.15    ervaringen vanuit de gemeenteraad door Mark Tuit, directeur IVN Natuureducatie Regio   Noord en voormalig raadslid PvdA in Hoogeveen
– 20.30    ervaringen vanuit de KNNV, IVN en Groei & Bloei in Gouda door Christa Schut – hoe trek je  als groene organisaties samen op richting de gemeente?
– 20.45    ervaringen vanuit de gemeenteraad door Karin Sprik, gemeenteraadslid voor GroenLinks / PvdA in Vught en actief bij burgerinitiatief KANT (Klimaatadaptatie natuur en tuin)
– 21.00    vragen
– 21.10    break-out rooms met de sprekers tot 21.30 uur
– 21.30    einde programma

Aanmelden
Je kan je hier aanmelden. Je ontvangt op woensdagochtend 21 april  de link waarmee je kan deelnemen aan dit interactieve webinar.