Doet u ook mee? Dan maakt u kans op mooie prijzen.

Het mooie weer komt er weer aan en uiteraard willen wij daar allemaal van genieten in onze tuin. Kijk eens naar buiten, hoe ziet uw tuin er nu uit? Wellicht tijd om even aan de slag te gaan en uw tuin klaar te maken voor de mooie dagen die gaan komen. Beoordeel gelijk even of je niet wat extra stenen kan vervangen voor meer groen, planten of bloemen. Wellicht is het straks dan extra genieten? En komen er ook weer meer vogels en vlinders in je tuin.

Met het initiatief ‘De Week van de Groene Tuin’ willen Stichting Steenbreek en NL Greenlabel willen u hierbij, juist in deze moeilijke tijd, helpen. ‘De Week van de Groene Tuin’ start op dinsdag 7  april en eindigt op Tweede Paasdag op 13 april.

Wat is het doel?
Stichting Steenbreek en NL Greenlabel willen de tuinbezitters stimuleren hun eigen tuin én eigen straat (verder) te vergroenen en te verduurzamen. Meer groen in de tuin en straat zorgt ervoor dat er meer ruimte komt om piekbuien op te vangen veroorzaakt door het veranderde klimaat. Ook zorgt groen voor minder hittestress en worden tuinen zo belangrijke ecologische stapstenen voor insecten en vogels en leveren ze een bijdrage aan de leefbaarheid in de straat en wijk.

Wat kunt u verwachten?
U krijgt elke dag via Facebook en Instagram een praktische  tip van de nationale tuinman Lodewijk Hoeksta waarmee u direct aan de slag kan gaan. Zelf of met uw buren! De tips kunt u tevens terugvinden op de website www.steenbreek.nl.
Het kost niet veel tijd, het is leuk en niet moeilijk. Maar houd wel enige afstand. Neem hierbij de richtlijnen van RIVM in acht!

Tuintips

Deel uw actie! En maak kans op mooie prijzen

Gaat u (samen) aan het werk? Stuur dan een foto van de situatie vóór en ná uw werkzaamheden met een korte omschrijving en uw telefoonnummer naar info@steenbreek.nl en maak kans op waardebonnen voor plantmateriaal t.w.v. € 1.000,–, € 750,- of € 500,–, die u uiteraard weer in uw tuin kunt besteden. Bent u een winnaar? Dan nemen wij in de week van 20 april contact met u op. Het bestuur van Stichting Steenbreek en Lodewijk Hoekstra beoordelen de inzendingen. U kunt geen inzendingen meer insturen! Dit kon t/m 13 april 2020.

Daarnaast vragen wij u uw actie te delen via Facebook en Instagram met #steenbreek, #nlgreenlabel en #weekvandegroenetuin, zodat wij dat weer kunnen delen en andere mensen kunnen inspireren om ook mee te doen.

© Stichting Steenbreek - Stichting Steenbreek, Operatie Steenbreek en Steenbreek zijn geregistreerde merken en mogen alleen gebruikt worden door aangesloten gemeenten. | Foto’s: Sjon.nl