‘Wij willen groenere wijken’

Minder stenen in de tuin en meer groen. Met die gedachte doet de gemeente Hoorn mee aan het landelijke initiatief Operatie Steenbreek.

Ook inwoners van Hoorn reageren positief op dit plan. Milja van Rijswijk uit de Risdam heeft symbolisch een eerste plantje in haar tuin gezet, als vervanging voor straatklinkers. Dit deed ze op onlangs samen met wethouder Samir Bashara. Zij is een van de bewoners die aan de gemeente heeft gevraagd mee te doen met Operatie Steenbreek.

Minder overlast bij hoosbuien
Milja van Rijswijk, van het Bewonersoverleg Risdam-Zuid/Nieuwe Steen: ‘Wij willen groenere wijken. Niet alleen de gemeente, maar ook wij als bewoners kunnen daar wat aan doen. Door je tuin groener te maken geef je vogels, insecten en andere dieren de ruimte’. Wethouder Samir Bashara: ‘En ook helpen groenere tuinen om overlast bij hoosbuien tegen te gaan. Het water kan dan makkelijker weg. Stenen houden bovendien meer warmte vast dan groen. Je ziet in wijken met veel steen dat de temperatuur hoger ligt dan in een groene omgeving.’

Start in het voorjaar
De eerste stap is gezet door het contract met Operatie Steenbreek te tekenen en symbolische de eerste stenen te vervangen. Samen met bewoners en de andere samenwerkingspartners, gaat de gemeente in het voorjaar veder met het project.

Bron:
Gemeente Hoorn