Wildebloementegel maakt tuin vergroenen nog eenvoudiger

Om het vergroenen van tuinen nog eenvoudiger te maken, bedacht Jurre Wissing als student van de HAN University of Applied Sciences in Arnhem de “Wildebloementegel”. De “tegel” bestaat uit een basisbak van gerecycled karton met daarin grondverbeteraar en een zadenmat. Het product past precies in de ruimte die vrijkomt als een tegel eruit wordt gehaald.

Met de Wildebloementegel wordt het nog eenvoudiger om een tuin te vergroenen, zegt Wissing (22). “Er zijn mensen die het leuk vinden om zelf in hun tuin te gaan planten. Dit product is vooral bedoeld om mensen die daar niet zo’n plezier in hebben, over de drempel te helpen. Het enige wat je hoeft te doen is een tegel eruit halen en de Wildebloementegel op die plek zetten.”

 

Wissing werkte zijn idee uit in samenwerking met Stichting Steenbreek, Studio Nico Wissing, Arnhem Klimaatbestendig, gemeente Oude IJsselstreek en BAM en maakte er een video over. Hij kreeg voor zijn ontwerp een 9 en is inmiddels afgestudeerd als industrieel product ontwerper.

Grote schaal
Hij onderzoekt nu de mogelijkheden om het ontwerp op grote schaal te produceren en of het financieel-technisch mogelijk is. Hij bekijkt ook of de beplanting in de bak geoptimaliseerd kan worden naar planten die niet seizoensgebonden zijn. Verder ziet Wissing mogelijkheden voor diverse varianten zoals een vlindervariant, bijenvariant en een CO2-vriendelijke variant.