Winactie: Vergroen samen met inwoners de gemeente

Van 12 april tot en met 18 april zet Stichting Steenbreek de tuinen weer in het groen. Tijdens De Week van de Groene Tuin delen we tips om tuinen nog makkelijker te vergroenen. Maar hoe kun je als gemeente de inwoners activeren en helpen met vergroenen?

Met de de Vergroenquiz wordt de groene kennis van inwoners op de proef gesteld. Met 5 quizvragen kunnen inwoners ontdekken hoeveel ze echt van vergroenen weten. Bovendien stimuleert de quiz de inwoners om zelf aan de slag te gaan. 25 deelnemers worden namens de gemeente verrast met een groene prijs: 1 bloembolmix voor zichzelf én 1 bloembolmix om een ander mee te verrassen. Want vergroenen doen we samen.

Aanmelden
De bloembollen van de Vergroenquiz vergroten de biodiversiteit in de gemeente en kan geplant worden in de tuin, op het balkon of op het dakterras. Gemeenten kunnen zich tot 31 maart aanmelden. De echte vroege vogels die zich voor 25 februari aanmelden, ontvangen een uitreiking met de wethouders t.w.v. € 180,- cadeau! Kijk voor meer informatie op: www.vergroenactie.nl.

Keurmerken
De bloemenbollen die worden gebruikt, vallen onder onderstaande keurmerken:

  • Friends of the Honey Bee
  • MPS-Florimark
  • PlanetProof
  • Nederlandse Bijenhouders Vereniging en Vlinderstichting
  • Sustainable Supplier – Horticultural Quality Products