Winnaar bekend ‘de hoogste (zonnebloem) van Dordt 2021’

De winnaar van de wedstrijd ‘de hoogste van Dordt 2021’ is bekend. Dit jaar werd de hoogste zonnebloem gekweekt door Fernando Regoort (11 jaar). Hij kweekte deze zomer een zonnebloem van maar liefst 4 meter en 10 cm. Met bijna 30 inzendingen is de wedstrijd van de gemeente Dordrecht voor twee keer op rij geslaagd. In april startte de wedstrijd met als doel van de wedstrijd is aandacht te vragen voor aan biodiversiteit in de stad.

Fernando had vorig jaar ook al een poging gewaagd om de hoogste zonnebloem te kweken. Helaas was toen de bloem geknakt. Maar zo zie je maar weer; de aanhouder wint. Met de zaden van vorig jaar is het hem dit jaar gelukt om de hoogste zonnebloem te kweken. “Ik verklap nog steeds niet hoe ik mijn zonnebloem zo hoog krijg. Een tip wil ik wel geven. Als je slakken wilt tegen houden kun je karton op de bodem rondom je plant leggen. De slakken blijven dan weg.”

Klein maar reuze belangrijk
Maar de grootste winnaar van allemaal in deze wedstrijd zijn de insecten. Insecten hebben het moeilijk. Deze kleine bestuivers vinden steeds minder voedsel. Er bloeien te weinig planten. Gelukkig kunnen we met onze tuin of balkon een handje helpen door: bloeiende planten neer te zetten! En dan het liefst inheemse, wilde planten. Want alleen deze planten geven nectar en stuifmeel, het voedsel voor bijen, hommels, vlinders en zweefvliegen. In Nederland leven naast de honingbij nog 359 soorten wilde bijen en hommels. Zonder deze insecten zouden er veel minder bloeiende planten, bomen en vogels zijn.

Dus help de natuur, maak je tuin en balkon groener. Tips wat er allemaal mogelijk is vind je op www.groenblauwdordrecht.nl