Workshop: Vogels in de tuin

Natuurlijk Delfland organiseert op 17 januari van 20:30 tot 21:45 uur een workshop Vogels in de tuin. En op 21 januari 8:00 – 9:30 uur een excursie in Delft.  De aanleiding is de nationale tuinvogeltelling op 27, 28 en 29 januari; deze workshop is een voorbereiding om daar in eigen tuin deel te nemen.

  • Opgeven kan bij  medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com
  • Kosten € 5,-; leden Natuurlijk Delfland € 0,-. Betalen tijdens de excursie.
  • Max aantal deelnemers: voor de zoomlezing 100 en voor de excursie 10 personen.

Zoombijeenkomst op 17 januari
Tijdens deze online bijeenkomst worden de volgende vragen beantwoord:

  • Welke vogels kan je in je tuin tegenkomen?
  • Hoe herken je deze vogels?
  • Wat kan je doen om je tuin vogelvriendelijker in te richten?
  • Hoe kan je de waargenomen vogels melden?

Excursie op 21 januari
Tijdens de Excursie wandelen de deelnemers in Delft door een nieuwbouwwijk om de vogels te herkennen en ook het gebruik van een verrekijker te oefenen. Doordat de bomen en struiken nog kaal zijn is een vogel goed te bekijken. Uiteraard worden vragen van de deelnemers besproken.

Vogels ontdekken en bekijken is een activiteit die veel plezier kan opleveren. Vogels horen in onze omgeving, door deze workshop kan je hun leefomgeving aangenamer maken. Met de gegevens van de waarnemingen draagt een ieder een steentje bij om landelijke conclusies van de stand van vogels te kunnen trekken. Samen sterk dus.

Door deze activiteit dragen de deelnemers bij aan de doelen van de Natuurlijk Delfland: natuuronderzoek, natuureducatie en natuurbescherming en weten de weg naar Vogelbescherming en Natuurlijk Delfland te vinden. Na afloop ontvangen de deelnemers een verslag van de workshop.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie)  en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging.