Zeven gemeenten genomineerd voor Operatie Steenbreek trofee

Vandaag heeft de jury de inzendingen van de genomineerde gemeenten Alphen aan den Rijn, Eindhoven, Groningen, Laarbeek, Leeuwarden, Leiden en Utrecht beoordeeld voor de Operatie Steenbreektrofee.

De jury bestaat, onder leiding van voorzitter Wout Veldstra, uit:
– Stefan Vreugdenhil, senior beleidsmedewerker bij de Vogelbescherming;
– Rik Eweg, lector aan Van Hall Larenstein;
– Linda IJmker, projectleider IVN Gelderland en Operatie Steenbreek.

Prijsuitreiking
Op 20 september tijdens de Nationale Groendag in Krimpen aan den IJssel wordt de winnaar bekendgemaakt. Isabelle Diks, Tweede Kamerlid en ambassadeur van Operatie Steenbreek, reikt dan de prijzen uit. De winnende gemeenten ontvangt de wisseltrofee en krijgt de nodige media-aandacht.

Doel van de prijs
De Steenbreektrofee wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Gemeenten die aangesloten zijn bij Operatie Steenbreek kunnen meedingen naar deze prijs. Het doel ervan is om de vele acties die worden uitgevoerd in deze gemeenten in samenwerking met bijvoorbeeld bewoners en bedrijfselven voor het voetlicht te brengen. De ervaring is dat dit weer veel nieuwe inzichten en inspiratie oplevert.

Den Haag
Vorig jaar won de gemeente Den Haag deze prijs. De motivatie van de jury toen om de prijs uit te reiken aan Den Haag was, omdat deze gemeente verreweg de meeste acties had uitgevoerd die tevens tot de verbeelding spraken. Een andere reden waarom de Hofstad deze prijs won, was dat zij met hun acties hadden bijgedragen om het gedachtegoed van Operatie Steenbreek onder de aandacht te krijgen van het grote publiek.