Buurtbewoners

Onderwerp Omschrijving
Biodiversiteit Biodiversiteit in tuin en plantsoen. Uitgebreid overzicht met uitleg over planten en bomen die bijen, vlinders, hommels en andere insecten aantrekken. Ook informatie over  bomen die belangrijk zijn voor vogels en kleine zoogdieren (als voedsel/schuil of nestplaats)
Biodiversiteit Algemene tips voor de tuin, om de biodiversiteit te vergroten, zoals: Soorten bloemen die bijen en vlinders aantrekken en ondersteunen, en hoe je een tuin aantrekkelijk maakt voor egels en vogels.
Biodiversiteit Informatie over het nut van bijen, en hoe bewoners de bijen kunnen helpen. (Planten, bloemen en andere informatie over bijen in het algemeen.) PDF Folder van de Gemeente Amsterdam
Biodiversiteit Voorbeeld van Folder om biodiversiteit in eigen tuin te vergoten: lijst met acties om uit te voeren in eigen tuin, redenen om dit te doen, welke dieren dit aantrekt etc. PDF Folder Gemeente Tytsjerksteradiel en Achterkarspelen.
Biodiversiteit Tips om biodiversiteit te vergroten in de tuin, bijvoorbeeld: Gebruik materialen, natuurlijk tuinieren, gebruik nestkasten etc.
Biodiversiteit De biodiversiteit kan ondersteund worden door het ophangen van nestkasten voor vogels. Deze link bevat bouwtekeningen voor nestkasten voor verschillende soorten vogels inclusief ophanghoogte.
Biodiversiteit Folder met praktische tips en wetenswaardigheden over egels en hoe deze in de tuin worden aangetrokken. (PDF)
Biodiversiteit Folder met praktische tips en wetenswaardigheden over vleermuizen en hoe deze in de tuin worden aangetrokken. (PDF)