Boomspiegeltuintjes in Midden-Delfland

Op zaterdag 9 oktober is het eerste Nationale Boomspiegelfeest. Mensen in heel het land leggen dan tuintjes aan in de kale grond rond een boom. De gemeente Midden-Delfland doet dit jaar mee met het feest. Ze geeft 150 plantenpakketten cadeau aan haar inwoners om de boomspiegels in bloei te zetten. Dat is goed voor de bijen en vlinders, voor het burencontact en maakt de omgeving prettig en klimaatbestendig.

Bijna iedere straat heeft wel een stoep met daarin een rij bomen. De grond rondom die bomen is de boomspiegel. In de stedelijke omgeving van Nederland zijn er zo’n miljoen boomspiegels. Soms zijn deze door bewoners beplant en tot een tuintje gemaakt. Maar vaker is de grond nog kaal. Zo’n boomspiegel is een ideale plek om de straat te vergroenen. Dat kunt u alleen doen, maar nog leuker is om samen met uw buren te planten. Zo maak je met de buurt een feestje voor de beestjes, voor de boom en jezelf!

50 per kern
Alle inwoners van Den Hoorn, Maasland en Schipluiden kunnen meedoen aan de boomspiegelactie. Om u op weg te helpen bij de aanleg van uw boomtuin, krijgt u van de gemeente een ‘boomtuinpakket’ cadeau. De gemeente vraagt dan van u of u zelf het boomtuintje onderhoudt.

In het pakket zitten 5 vaste planten die goed groeien in een boomspiegel en tegen een stootje kunnen. U kunt kiezen uit 2 variaties, één voor in de zon of één voor in de (half)schaduw.

Heeft u een boomspiegel op het oog, maar weet u niet of deze geschikt is? kijk dan op Test je boomspiegel – Guerrilla Gardeners en doe de boomspiegelcheck.

Aanmelden
Om in aanmerking te komen voor een pakket, moet u zich wel aanmelden voor 2 oktober 2021 op www.middendelfland.nl/boomtuin. Daar vindt u alle informatie over de pakketten, het tijdstip en de locatie van de uitgifte. Per kern zijn er 50 plantpakketten om weg te geven. Dus wees er snel bij want op = op!

Jaarlijkse campagne
Het Nationale Boomspiegelfeest is een campagne van Stichting Guerrilla Gardeners dat jaarlijks in oktober gevierd wordt. Stichting Steenbreek is partner van het Nationale Boomspiegelfeest. Samen met de gemeente werken ze aan meer dierenleven, minder wateroverlast, meer verkoeling en meer genieten in uw buurt of wijk.

Terug naar nieuwsoverzicht

© Stichting Steenbreek - Stichting Steenbreek, Operatie Steenbreek en Steenbreek zijn geregistreerde merken en mogen alleen gebruikt worden door aangesloten gemeenten. | Foto’s: Sjon.nl