Delft biedt gratis tuinhulp voor inwoners

Volop (gratis) tuinhulp in de week van 16 tot en met 23 april. Een goed begin is het halve werk. Met een inspirerende workshop, gratis schetsontwerp van je tuin, een verse ‘Tegel Eruit, Plant Erin’ actie op twee locaties, een regenton winactie én een gratis Tegeltaxi als kers op de taart, kun je aankomende week in Delft een flinke slag slaan met het vergroenen van je tuin.

16 april: Workshop Een Levende Tuin Maak Je Zelf
Benieuwd hoe jij jouw tuin aantrekkelijk kunt maken ook voor vogels, vlinders en bijen? Neem dan aankomende dinsdag 16 april deel aan de workshop ‘Een Levende Tuin Maak Je Zelf’. Een inspirerende en praktische workshop waarbij tuinontwerpster Marian van den Beitel jou in 2,5 uur leert hoe je jouw tuin natuurlijker en diervriendelijker kunt maken en je deze kennis gelijk vertaalt naar een schets voor je eigen tuin. Kun je aanstaande dinsdag niet? Geen probleem! Op 16 mei wordt de workshop opnieuw gegeven. Inschrijven kan via contact@klimaatmaatdelft.nl. Kosten € 42,50.

20 april: Gratis schetsontwerp bij Intratuin Pijnacker
Heb je andere wensen voor je tuin? Kom dan zaterdag 20 april naar Intratuin Pijnacker voor gratis advies en een schetsontwerp van jouw tuin. Een ecologisch hovenier neemt 30 minuten de tijd voor je om je wensen te bespreken. Jij gaat met een handige schets en de nodige tips and tricks naar huis.

Win een regenton bij Groenrijk ’t Haantje
Op het Klimaatplein bij Groenrijk ’t Haantje maak je kans op een regenton. Schrijf je in en wie weet…ga jij wel met een regenton naar huis!

Gratis plantjes in ruil voor je tuintegels, op twee locaties

Hoe groen is jouw tuin? Kijk waar jij verharding kunt vervangen door groen! Wij helpen je aan gratis plantjes in ruil voor je tegels! Gooi je tegels in de container op de parkeerplaats bij Intratuin Pijnacker (van 10-16 uur) of Groenrijk ’t Haantje (van 10-13 uur) en ontvang een plantenvoucher voor gratis inheemse en biologische planten.

23 april: Gratis tegeltaxi
Te veel moeite om de tegels te komen brengen? Dan hebben we altijd nog de Tegeltaxi. Op dinsdag 23 april rijdt de Tegeltaxi weer rond in Delft om de tegels bij jou thuis op te halen. Inschrijven voor Tegel Eruit, Plant Erin en/of de Tegeltaxi? Dat kan hier! Ook voor gratis tuinadvies en onttegelhulp kun je altijd terecht bij De Klimaatmaat.

Meer informatie en inschrijven.
Woon je toevallig in Delft? Kijk voor alle mogelijkheden en schrijf je voor bovenstaande acties in via www.klimaatmaatdelft.nl/nk-tegelwippen