Ridderkerk organiseert cursus vogelvriendelijke tuin

Gemeente Ridderkerk organiseert volgende week een cursus vogelvriendelijke tuin in het kader van de Nationale Tuinvogeltellingen. Hiermee willen ze de groene (vogelvriendelijke) tuin stimuleren. Dit doen ze samen met de Vogelbescherming.

Om vogels in Ridderkerk te helpen zet de gemeente bij openbaar groen onder andere in op inheemse plantensoorten, grote bomen en dichtbegroeide plekken. Dat is goed voor diverse vogels. De zanglijster nestelt bijvoorbeeld graag in dichtbegroeide plekken. De cursus wordt gegeven in het kader van de Nationale Tuinvogeltelling, die 27, 28 en 29 januari in heel Nederland plaatsvindt.

Waarom een vogelvriendelijke tuin of balkon?
Een tuin vol groen is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nuttig. Vogels, egels en allerlei insecten helpen uw tuin gezond en vrij van plagen te houden. Een groene vogelvriendelijke tuin of balkon heeft nog meer voordelen. U heeft minder wateroverlast doordat regenwater wordt vastgehouden. Ook heeft groen een verkoelend effect op warme zomerdagen. Dit betekent dus extra genieten van de tuin. Wie weet richt u, na de cursus, uw eigen vogelvriendelijke tuin of balkon in. Het wordt dan een plek waar vogels, egels en andere dieren verwelkomd worden met schutting en voedsel.

Over de workshop
Hoe zorg ik ervoor dat vogels in mijn tuin komen? Hoe richt ik mijn balkon vogelvriendelijk in? Welke planten vinden vogels het prettigst? Zijn dit vragen die ook bij u spelen? Meld u dan aan voor de gratis workshop op 17 januari. De workshop wordt gegeven door Annemarie van den Hout, tuinvogelconsulent van de Vogelbescherming, dus laat u inspireren! De gratis workshop is op 17 januari, in het gemeentehuis van Ridderkerk. Om 19:00 is de inloop en van 19:30 – 21:00 is de workshop. Maak ook een foto van uw tuin, zodat Annemarie daarmee met u aan de slag kan.
Als aanwezige maakt u ook nog eens kans op een gratis tuinadvies van Annemarie ter waarde van €47,50.
Meld u aan door een mail te sturen naar duurzaam@ridderkerk.nl. Let op: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.