Verdiepingscafé Wadi en Klimaatkrachtig sortiment

Houd jij jouw agenda vrij op maandagavond 11 december? Klimaatkrachtig Delfland organiseert dan het ‘Verdiepingscafé wadi en klimaatkrachtig sortiment’ in Yuverta MBO Rijswijk. Voor alle groenprofessionals die hun kennis over klimaatbestendigheid van planten willen vergroten!

De laatste klimaatscenario’s van het KNMI liegen er niet om. Nederland krijgt te maken met extreem natte en extreem droge perioden. En dat merken we niet pas morgen maar al vandaag. Hoe maken we het groen in tuinen en openbare ruimte bestand tegen deze extremen? En welk sortiment is daarvoor geschikt? Kunnen we hiervoor lering trekken uit de beplanting die we toepassen in WADI’s ?

In het Verdiepingscafé wadi en klimaatkrachtig sortiment gaan ze met 4 deskundigen in gesprek over planten- en boomsoorten die klimaat verandering kunnen weerstaan, die daarbij een bijdrage leveren aan de biodiversiteit en die de leefomgeving leefbaar en aantrekkelijk houden. Margareth Hop en Jaap Smit geven een lezing over de specifieke kenmerken en de toepassing van klimaatbestendig sortiment. Ze laten onder andere aan de hand van de WADI als groeiplek zien welke keuzes klimaatadaptief kunnen zijn. Het verdiepingscafé is een vervolg op Tuin on Tour, de kennis- en inspiratiesessies op locatie die de afgelopen 2 jaren zijn georganiseerd door het Hoogheemraadschap van Delfland.

Met bijdragen van deskundigen voor tuin en stedelijk landschap:

  • Margareth Hop, onderzoeker en beplantingsdeskundige Actifolia
  • Jaap Smit, dendroloog en groene curator Trompenburg&Arboretum
  • Bert Griffioen, voormalig eigenaar Vasteplantenkwekerij Griffioen Wassenaar
  • Nico Tillie, Landschapsarchitect – Urban Ecology TU Delft

Mis het niet!
De uitnodiging met het volledige programma worden binnenkort naar je toe gestuurd. Je kunt je nu ook alvast aanmelden. Deelname is gratis!

Datum: Maandag, 11 december
Tijdstip: 19.30 – 21.45, inloop vanaf 19.00
Locatie: Yuverta MBO Rijswijk, Huis te Landelaan 2
Aanmelden: klimaatkrachtig@duurzamebuitenruimte.nl

Samen maken we onze regio klimaatkrachtig! Wij kijken uit naar je komst.