De nieuwe opleiding “Biodiversiteit & klimaat”

Al een aantal jaren verzorgt IPC de tweedaagse training Biodiversiteit in de Praktijk. Deze training heeft de deelnemers en ons veel geleerd. Het heeft ons allen op een andere manier naar biodiversiteit laten kijken. Het heeft ons mede doen beseffen dat de relatie met de huidige klimaatuitdagingen onlosmakelijk is.

Het is daarom tijd voor een volgende stap; de leerlijn Biodiversiteit & Klimaat op drie niveaus. Als eerste van deze drieluik starten we de leerlijn met een opleiding op het operationele niveau. Op een later tijdstip volgt dan het tactisch en strategisch niveau.

Waarom
Het belang van een gezonde biodiversiteit is levensbepalend en staat flink onder druk. Zowel mondiaal maar zeker ook ationaal neemt de soortenrijkdom steeds verder af. Het is duidelijk dat dit uiteindelijk grote gevolgen voor de mens heeft. Dat betekent de afname van biodiversiteit voor onze voedselvoorziening, onze (drink)waterkwaliteit, de weerbaarheid van onze bodem, ziektes en plagen. De relatie tussen biodiversiteit en grondstoffen, medicijnen en welzijn is enorm. En misschien wel de belangrijkste; biodiversiteit en klimaat gaan hand in hand. Genoeg redenen om de leerlijn ‘Biodiversiteit & Klimaat’ te starten

Lees meer