Gemeente Hardenberg sluit aan bij Stichting Steenbreek 

Gemeente Hardenberg sluit zich aan bij Stichting Steenbreek. Daarmee is Hardenberg de vierde gemeente in Overijssel die zich wil inzetten voor de bewustwording van het belang om bijvoorbeeld in versteende tuinen een aantal stenen te vervangen door planten en/of gras.

“Door klimaatverandering krijgen we te maken met extremer weer: zwaardere regenbuien en langdurige hitte en droogte. Met het aanbrengen van groen kunnen we onze omgeving leefbaar houden. Door verstening is echter steeds minder groen aanwezig in tuinen en in de openbare ruimte. Daar willen wij als gemeente samen met inwoners iets aan doen. Bovendien trekt een groene tuin bijen, vlinders en zangvogels aan waar je als bewoner van kunt genieten”, aldus wethouder Alwin te Rietstap.

Samen met inwoners en organisaties
Samen met inwoners en organisaties wil de gemeente de bewustwording rond biodiversiteit in de gemeente stimuleren. Hiervoor wordt een actieplan opgesteld.

Provincie Overijssel
Naast Hardenberg doen ook de gemeenten Dalfsen, Almelo en Hengelo uit de provincie Overijssel mee aan Operatie Steenbreek.