Gemeente Steenwijkerland organiseert de Dag van de Biodiversiteit

Op 8 februari vindt in De Bult, gemeente Steenwijkerland, de Dag van de biodiversiteit plaats. Steenwijkerland wil samen met inwoners werken aan het versterken van de biodiversiteit in de gemeente.

Deze middag vindt plaats op zaterdag 8 februari 2020 van 12-16 uur bij Buitengoed Fredeshiem, in Steenwijk-De Bult, Eiderberg 2, Steenwijk-de Bult.

Programma
Inwoners kunnen meedoen aan leuke en leerzame werksessies. Bijvoorbeeld over hoe we onze tuin aantrekkelijk kunnen maken voor vlinders. Of hoe we in onze buurt de vogels weer meer gaan horen. Elk thema wordt ingeleid door een interessante spreker. Zij helpen de gemeente op weg om ideeën op te halen en samen plannen te maken. Belangrijk, want biodiversiteit is een onderwerp waar de gemeente graag samen met iedereen die daar belangstelling voor heeft mee aan de slag gaan. Bekijk hier het programma.

Gemeente Steenwijkerland en Provincie Overijssel maken zich samen sterk voor meer natuur in Overijssel. De provincie is als eerste provincie aangesloten bij stichting Steenbreek. De provincie stimuleert bewoners met het programma De Groene Loper Overijssel. De Groene Loper stimuleert, verbindt en versterkt buurtinitiatieven, om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit.