Groene binnenstad – Online sessie 15 juni om 11:00

Het klimaat verandert, ook in de binnenstad. We krijgen vaker te maken met tropische temperaturen of hevige hoosbuien. Hoe houden dan de binnenstad aantrekkelijk en bereikbaar? Het toevoegen van groen is een van de oplossingen, maar dit is niet altijd eenvoudig in een volle binnenstad. Tijdens deze online sessie bespreken we samen de nut en noodzaak én mogelijkheden om een binnenstad te vergroenen.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met onze partner Platform Binnenstadsmanagement, op 15 jun. 2023 11:00 – 12:30.
Leden van het Platform Binnenstadsmanagement kunnen zich aanmelden voor deze bijeenkomst.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen aan platform@binnenstadsmanagement.org met de mededeling dat je je wilt aanmelden voor de online sessie van 15 juni. Geef daarbij graag even door dat je je via Steenbreek aanmeldt.

Wij zorgen er dan voor dat je het vergaderverzoek met de teamslink ontvangt.

Vergroenen begint met inzicht
Wat betekent klimaatverandering nu eigenlijk voor de binnenstad? We starten daarom de online sessie met een blik in de Steenbreek Atlas. De atlas is een interactief dashboard met 2D-kaarten over de mate van verstening van tuinen en de openbare ruimte, de impact van het klimaat en de ligging van kabels en leidingen. Joost Verhagen van Cobra Groeninzicht laat aan de hand van de atlas de impact van klimaatverandering voor binnensteden nu en in de toekomst zien.

Kansen voor vergroening
Vervolgens praten we met Joop Spijker van de Wageningen University & Research over de kansen voor vergroening. Ondanks een volle ondergrond met kabels en leidingen zijn er creatieve oplossingen om een stenig straatbeeld om te vormen naar een groen gebied. We bekijken een aantal praktische voorbeelden uit de binnenstad.