Start samenaankoop biologische bloembollen

Elk jaar in de periode maart-april-mei organiseert Velt een samenaankoop biologische bloembollen. Jaarlijks doen heel wat mensen mee met de samenaankoop, goed voor duizenden pesticidevrije bollen die tijdens de herfst de grond ingaan. Gezond voor bodem, mens en dier.

Start NK Tegelwippen 2024

Van maart t/m 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook! Breken we dit jaar het record?

Earth Hour

Earth Hour is een internationaal evenement dat huishoudens, bedrijven en bezienswaardigheden oproept om verlichting 1 uur uit te schakelen en 60 minuten in actie te komen voor de planeet. Middels deze symbolische actie vraagt het Wereld Natuur Fonds aandacht voor natuurbescherming en milieuproblematiek.

Workshop ‘Gedragsverandering bij tuineigenaren’

Steenbreek, Amersfoort Paulus borstraat 41, Amersfoort

Voor gemeenteambtenaren die zich bezighouden met het betrekken van inwoners bij het vergroenen van tuinen, wordt op donderdag 28 maart een workshop gehouden in Amersfoort. De workshop ‘Gedragsverandering bij tuineigenaren’ duurt van 09.30 tot 13.00 uur en bestaat uit drie onderdelen: Delen van de eerste resultaten van de gedragsanalyse; Brainstormen over wat deze resultaten betekenen […]

Nationale Klimaat Expo

Houten

Op de Nationale Klimaat Expo worden alle mogelijkheden, problemen en oplossingen rond klimaatbestendige en biodiverse openbare ruimte getoond en besproken. Zo vindt u onder meer innovatieve producten voor bestrating, platte daken, groenvoorzieningen, pleinen en hemelwaterafvoer en -opvang. Tijdens een actueel lezingenprogramma worden visies en maatregelen besproken door deskundigen.

Internationale dag van de Biodiversiteit

De VN heeft 22 mei uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Biodiversiteit. Een wereldwijde dag van bezinning waar wordt stilgestaan bij alles wat op aarde zwemt, waggelt, fladdert, kruipt, zoemt en loopt en de onmisbaarheid daarvan.