Earth Hour

Earth Hour is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in hun huis voor 1 uur te doven. Het evenement vindt elk jaar eind maart plaats, in het weekeinde waarin de Zomertijd ingaat.

Nationale Buitenlesdag

Jaarlijks vieren we op de Nationale Buitenlesdag dat er op scholen in heel Nederland door duizenden leerkrachten steeds meer buitenles wordt gegeven. Niet alleen op die ene dag in het jaar, maar het hele jaar door.  

Webinar meer groene tuinen door gedragsverandering van bewoners

Hoe zorg je ervoor dat bewoners in grote getalen klimaatadaptieve maatregelen nemen? Hoe kun je gedrag veranderen én kennis en bereidheid vergroten? Schrijf je nu in voor de webinar georganiseerd door Samen Klimaatbestendig, Milieu Centraal en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Praktijkcursus Landschapsecologie in het terreinbeheer, 7 dagen

Praktische informatie Locatie: Velp Kosten: € 2.893,00 vrij van BTW Cursusduur: 7 dagen Startdatum: 13 april 2023 Voor meer informatie neemt contact op met de afdeling Trainingen & Cursussen in Velp via 026 369 56 40 of info.tc@hvhl.nl.

Expertmeeting: Maai Mei Niet

Door gras maar om de 4 weken gefaseerd te maaien, krijgen kruiden en bloemen kans om te groeien en vinden bijen, kevers, vlinders en hommels meer voedsel. De campagnetitel Maai Mei Niet slaat op het advies voor tuinbezitters om in de maand mei het gazon of een deel ervan niet of minder te maaien; voor gemeenten […]

Cursus Ruimtelijke Informatietechnologie (RIT), 15 dagen

Praktische informatie Cursuslocatie: Velp Kosten: € 4.250,00 vrij van BTW Cursusduur: 15 dagen Startdatum: 26 april 2023 Voor meer informatie neemt contact op met de afdeling Trainingen & Cursussen in Velp via 026 369 56 40 of info.tc@hvhl.nl.

Week van ons Water (voorjaar)

Bij de Week van Ons Water in het najaar ligt de nadruk op de bescherming tegen het water en wateroverlast. Tijdens de Week van Ons Water in het voorjaar gaat het vooral over (voldoende) schoon water en gebruik van water in en om het huis. Ons Water heeft als doel het water- en risicobewustzijn in […]

Nationale Vogelweek

Tijdens de Nationale Vogelweek organiseert Vogelbescherming allerlei buitenactiviteiten. Daarnaast zijn er ook digitale excursies door heel het land te volgen.

Kennisdag: Verbetering biodiversiteit begint langs de weg

Stichting Steenbreek Paulus Borstraat 41, Amersfoort

De bermen langs onze wegen zijn onmisbare ecologische verbindingszones in de natuur. De potentie ervan voor verrijking van de biodiversiteit is enorm, laat recent onderzoek van de WUR zien, mede naar aanleiding van Kamervragen in oktober vorig jaar. Het onderzoek bevestigt een structurele achteruitgang van de biodiversiteit in de bermen. En dat terwijl met relatief […]

Internationale dag van de Biodiversiteit

De campagnetitel slaat op het advies voor tuinbezitters om in de maand mei het gazon of een deel ervan niet of minder te maaien; voor gemeenten is de campagne bedoeld om meer bewustzijn te kweken voor anders maaien middels ecologisch maaibeleid.

Expertmeeting: Groene Buur

Sacha de Ruiter over de Groene Buur: een typisch bottom-upproject. Vanuit de samenleving wordt een groene beweging op gang gebracht. Hou het klein en dichtbij. Dat is het uitgangspunt van het project Groene Buur in Almere. Dat klimaatadaptatie op alle niveaus vorm moet krijgen is wel duidelijk. Gemeenten voeren beleidswijzigingen door, gaan anders om met […]