Klimaatadaptatie in de praktijk in Utrecht tijdens de GroenmoetjeDoen!-dag

Op zondag 9 juni 2024 vindt de jaarlijkse GroenmoetjeDoen!-dag van stichting GroenmoetjeDoen! weer plaats in Utrecht in samenwerking met Utrecht Natuurlijk. Een evenement dat zich volledig richt op het belang van groen en duurzaamheid. Dit jaar staat de dag in het teken van het thema ‘klimaatadaptatie in de praktijk’, met daarbij speciale aandacht voor jongeren. Een essentieel onderwerp gezien de groeiende uitdagingen van de huidige en toekomstige klimaatveranderingen. Op ruim 20 groene zelfbeheerlocaties worden er tussen 10.00 en 18.00 uur verschillende activiteiten georganiseerd.

Een greep uit het programma
Om 10.30 uur start de GroenmoetjeDoen!-dag op de Alexandertuin in Kanaleneiland met een opening door Wijkwethouder Dennis de Vries.
 
Degenen die meer klimaatadaptatie-oplossingen in de praktijk willen ontdekken kunnen tussen 10.00 en 18.00 uur een kijkje nemen bij meerdere groene zelfbeheerlocaties en bij Stadsboerderij Griftsteede en Gagelsteede van Utrecht Natuurlijk. Daarnaast kan je komen Gluren bij de Duurzame Buren. Iedereen krijgt de unieke kans om een kijkje te nemen bij duurzame huizen, daken en tuinen van bewoners in Utrecht Noordoost.

Bezoek bovendien om 12.15 uur het Bomenbal op het Jaarbeursplein, sluit om 13.15 uur aan bij de lezing ‘Klimaatadaptatie is een feestje’ van Marit Overbeek in Bibliotheek Neude, bezoek om 14.30 uur Waden in het Zwartewater of kom om 15.00 uur naar de studentenmoestuin bij het Tuindorp West complex. In de bibliotheek is daarnaast van 2 tot 9 juni een expositie met foto’s van groene schoolpleinen te bewonderen. Opgezet door Joyce Parlevliet van stichting GroenmoetjeDoen! en kunstenaar Timon Vader. De GroenmoetjeDoen!-dag wordt om 17.45 uur afgesloten bij Tuinenpark Ons Buiten.

Fietstocht langs de locaties 
Voor het bezoeken van meerdere activiteiten kan men dit jaar op eigen gelegenheid – aan de hand van de izi.travel app GroenmoetjeDoen! – een fietstocht afleggen langs de verschillende locaties.

Kijk voor meer informatie over de dag op gmjd.nl.