Al 20.000 handtekeningen verbod op synthetische pesticiden. Nog veel meer nodig

Onderteken de Europese burgerpetitie ‘Red Bijen en Boeren’ voor een uitfasering van synthetische pesticiden, het herstel van de biodiversiteit en steun voor boeren in omschakeling naar bio.

Meer dan 20.000 Nederlanders inmiddels ondertekendDe burgerpetitie is een initiatief van 90 Europese organisaties, waaronder Velt, die pleiten voor een uitfasering van synthetische pesticiden, het herstel van de biodiversiteit en steun voor boeren in omschakeling naar bio. Onderteken nu ook de petitie.

Invloed als burger
Een Europese burgerpetitie geeft burgers inspraak in het Europees beleid. Bij 1 miljoen handtekeningen is de Europese Commissie namelijk verplicht om zich te buigen over de eisen van een petitie. Onlangs nog werd End the Cage Age, dat pleitte voor een afschaffing van kooien voor boerderijdieren, positief beantwoord. De Europese Commissie ging in op de vraag van 1,4 miljoen burgers om kooien voor landbouwdieren te verbieden.

Handtekeningen blijven nodig
Nog tot en met 30 september 2021 kun je de burgerpetitie Red Bijen en Boeren ondertekenen. Momenteel onderschreven al ruim 630.000 Europeanen de petitie. Maar 1 miljoen handtekeningen zijn dus nodig om de eisen van dit initiatief ook effectief op de Europese agenda te plaatsen.

Heb je de petitie nog niet ondertekend? Doe het via deze link. Nodig ook je familie, vrienden en buren uit om dit te doen.